Aktywne Wpisy
psycha +7
Z ambitnej osoby, z wyróżnieniami na studiach na politechnice, doszłam do momentu, że po prostu marzę o pracy typu żabka / biedronka / stacja paliw, ale nie wiem jak zniosę presję rodziny, że jak to tak, ja taka mądra miałam być, a w sklepie pracuję. 3 lata pracy z szefem narcyzem sprawiło, że czuję, że spleśniał mi mózg, a pewność siebie szoruje po dnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Polska 2018 - umiera 414 tys osób (wzrost 11 tys)
Wszyscy żyją normalnie nikogo to nie obchodzi
Polska 2020 - umiera 1 600 osób na wirusa w ciągu 7 miesięcy pandemii
Cały kraj wariuje xD
Na szczęście większość widzi ten absurd ale ci którzy wciąż panikują to albo nie potrafią liczyć albo są zwyczajnie niedoinformowani i zmanipulowani xD
Aha no i nie mówcie mi tu o lockdownie bo on trwał 2 miesiące, a wirus jest w Polsce od stycznia co najmniej a pozostałe 5 msc ludzie żyją zupełnie normalnie
#koronawirus #covid19 #covid19stats #zdrowie #polska
@Candy51: Ile można Wam tłumaczyć, że śmiertelność nie jest najważniejszym kryterium oceny powagi choroby? O powikłaniach coś słyszeliście? Jest masa chorób, na które się nie umiera, ale potrafią dać tak w dupę, że żyć się nie chce.
@Candy51: https://theconversation.com/coronavirus-asymptomatic-people-can-still-develop-lung-damage-141154 pierwszy lepszy link. Każde inne powikłanie też jest możliwe nawet u "bezobjawowców". Nie twierdzę, że to jakiś pomór, ale jednak - choroba jest mało poznana i trzeba wykazać choć odrobinę ostrożności w opiniach.
@Candy51: Znaczy ze są zdrowi? Wiesz że chorujący na hiv są w 99% bezobjawowi? Nie wiem czy byś chciał przechodzić HIV bezobjawowo.
I drugie nie p-----l: Szwecja lockdownu nie miała. Jest w dokładnie tej samej dupie ekonomicznej, bo przecież gospodarka to system naczyń połączonych. Co z tego, że TY nie masz lockdownu jak Twój sąsiad ma i zapomnij o dostawie półproduktów na czas?
Nie mamy tylu
@gardan: A masz statystyki jak zmieniała się ilość powikłań po innych chorobach? xd I ile ich jest?
Komentarz usunięty przez autora
Przestań klamac