Dzisiaj w ten piękny acz wietrzny dzień, udałem się na trening. Rozpoczął się mimo. Pierwsze ćwiczenie dawało się we znaki w ostatnich seriach, drugie podobnie. Kolejne nie sprawiło problemu, aż nagle w czwartym jak nie zaczęło boleć. Nadgarstek był dziś gwoździem do trumny. Od ostatniego urazu, minęły dwa pełne treningi a dziś zaś pech ; /
Teraz programowo dwa dni przerwy i zobaczymy co dalej. Planuje za 3-4 treningi przejść na trzeci poziom, a za 8-9 treningów minie równe 2 miesiące, zatem zrobię małe podsumowanie. Zobaczymy ile zyskałem ;)
@Dawidinho8: Lafaya ćwiczę by poprawić siłę. Tak naprawdę Lafay jest elastyczny, wszystko zależy jaki masz cel, czy sylwetka czy masa.
Ja ćwiczę z myślą o masie, bo moja obecna waga (zanim zacząłem ćwiczyć 64 kg, to trochę śmiech na sali przy 178 cm wzrostu, choć nie wyglądam na jakieś patyczaka).
Ćwiczenia są w oparciu o własną wagę. Jest książka, można ją kupić lub ściągnąć gdzieś z internetu.
@Dawidinho8: Proszę, efekty czuć po miesiącu (jeszcze bez pomiarów, ale czujesz się lepiej). Jednak trzeba być wytrwałym i się nie załamywać, bo niektóre dni są ciężkie, kiedy czujesz, że masz zmęczone nogi/ramiona to aż się odechciewa, ale wtedy zakasać rękawy i jazda.
Było by miło jakby się pojawił nowy lafayowiec ;)
Dokładna nazwa książki to: "Lafay - trening siłowy bez sprzętu".
@linoleum: Obecnie kombinuję z czymś innym, więc tak odrazu się za to nie wezmę. Ale lubię 'bodyweight workout' więc pewnie do książki się dobiorę, prędzej czy później. :)
trening 7
Dzisiaj w ten piękny acz wietrzny dzień, udałem się na trening. Rozpoczął się mimo. Pierwsze ćwiczenie dawało się we znaki w ostatnich seriach, drugie podobnie. Kolejne nie sprawiło problemu, aż nagle w czwartym jak nie zaczęło boleć. Nadgarstek był dziś gwoździem do trumny. Od ostatniego urazu, minęły dwa pełne treningi a dziś zaś pech ; /
Teraz programowo dwa dni przerwy i zobaczymy co dalej. Planuje za 3-4 treningi przejść na trzeci poziom, a za 8-9 treningów minie równe 2 miesiące, zatem zrobię małe podsumowanie. Zobaczymy ile zyskałem ;)
A3: 6x10
A2: 6x10
G: 6x15
K2: 3x7 1x5 (wariant z krzesłem)
F: ---
E: ---
C1: ---
H: ---
B1: ---
#lafay #treningwdomu
Ja ćwiczę z myślą o masie, bo moja obecna waga (zanim zacząłem ćwiczyć 64 kg, to trochę śmiech na sali przy 178 cm wzrostu, choć nie wyglądam na jakieś patyczaka).
Ćwiczenia są w oparciu o własną wagę. Jest książka, można ją kupić lub ściągnąć gdzieś z internetu.
Było by miło jakby się pojawił nowy lafayowiec ;)
Dokładna nazwa książki to: "Lafay - trening siłowy bez sprzętu".