Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Pytanie głównie do osób, które stosowały program Stronglifts 5x5.
Jak oceniacie objętość martwego ciągu? Jedna seria to nie za mało?
Robię kilka serii rozgrzewkowych, serię właściwą i pozostaje spory niedosyt. Zazwyczaj poprawiam to jeszcze kilkoma jedynkami z większym ciężarem ale wydaje mi się, że większy sens miałoby robienie np. 3x5 zamiast jednej serii.
#mikrokoksy #stronglifts
  • 8
@ciezka_rozkmina: Ja robię greyskulla i tam też jest 1 seria AMRAP. Kwestia dopasowania serii wstępnych, wydaje mi się. Jak mam AMRAP 110 kg, to jak przed tym zrobię po rozgrzewce - 5 x 80, 5 x 90 i 5 x 100 i potem 110 do oporu, to już nie mam siły na kolejne serie szczerze mówiąc.
@ciezka_rozkmina: Ja robiłem na początku jedna serie, a potem z tego co pamietam zamieniłem właśnie na 3. Faktycznie trochę mało tego. Ten plan zakłada, że zwiększenie przysiadu= polepszenie ciągu, bo przysiadów tam jest sporo.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mapache: no 5x5 to imo za dużo żeby robić co drugi trening ale 3x5 powinienem dać radę
@ArRog: wg tego programu nie jest to amrap tylko 5 powtórzeń ale zamiana tego na amrap to dobry pomysł
@PodniebnyMurzyn: na razie nie zmieniam planu, myślałem ewentualnie nad zrobieniem później Barbell medicine the bridge
@kacperpzn: no możne jakbym robił low bar z szerokim rozstawem nóg, mocno pracował tylna taśma w przysiadzie