Aktywne Wpisy
![bolsonn](https://wykop.pl/cdn/c3397992/bolsonn_1rPOl3MfEV,q60.jpg)
bolsonn +539
Czaicie? Przyleciała do Polski żeby chodzić po górach z jakimś kolejnym Chadem xddd #lewandowska #lewandowski #p0lka
![bolsonn - Czaicie? Przyleciała do Polski żeby chodzić po górach z jakimś kolejnym Cha...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/80400baeeacbf9f5f6ff196c3e2b51799c680966fb253d653949696d6d9e6485,w150.png?author=bolsonn&auth=14d8ee16fefba97324839a4c46f9e844)
źródło: temp_file3499780090743698972
Pobierz
jonasz68 +198
Ludzie są zdziwieni, że prawie 3/4 polskich mężczyzn w wieku 18-29 lat w razie wojny nie chciałaby iść na front.
Żeby iść na wojnę, ryzykować wszystkim co się posiada - zdrowiem i życiem, godzić się z dużym prawdopobieństwem śmierci (z armi ukraińskiej w dni wybuchu wojny zostało 12% żołnieży) lub ciężkim kalectwem i późniejszą niezdolnością do samodzielnej egzystencji trzeba mieć cel, rzeczy które chcemy ocalić przed najeźdźcą np.
- własne mieszkanie lub
Żeby iść na wojnę, ryzykować wszystkim co się posiada - zdrowiem i życiem, godzić się z dużym prawdopobieństwem śmierci (z armi ukraińskiej w dni wybuchu wojny zostało 12% żołnieży) lub ciężkim kalectwem i późniejszą niezdolnością do samodzielnej egzystencji trzeba mieć cel, rzeczy które chcemy ocalić przed najeźdźcą np.
- własne mieszkanie lub
Pozdrawiam zupełnie bez powodu #yorkshire i #liverpool
źródło: comment_1595391656034tHLEerXhawRVoWu21HD.jpg
PobierzPolacy mówią po angielsku bez akcentu? xD
Jak byłam w UK to rzeczywiście, dwóch bezdomnych rkzyczalo na ulicy i ja słyszałam tylko jajajajajaajajamsmaaha
@Paula_pi: bez przesady. 3-4 dni na obkucie się z akcentem i lecisz jak chcesz, o ile to nie Merseyside i ich wsiurskie charczenie
@Paula_pi: jestem Polką i też czasem nie rozumiem, co mówią inny Polacy
@khaes: tak, Anglicy w ogole nikogo nie rozumieja, kazdy z nich ma swoj wlasny akcent ktory tylko on rozumie. ty w to wierzysz?
@geuze tak jak @Paula_pi napisała, gość ma się za alfę i omegę w temacie UK, bo raptem parę razy był tam pracować dorywczo, a tak, to siedzi na dupie w PL i studiuje medycynę (stąd pewnie poczucie wyższości i uważanie, że wszystko wie najlepiej).
@Ag90: dobrze, szkoda tylko ze wy siedzicie tam pare lat juz i wciaz macie problemy z tym angielskim.
ch*ja wiesz o moim angielskim, więc mów za siebie
Komentarz usunięty przez autora