Aktywne Wpisy

wjkp +533
Wrzucam późno #przecieki żeby nie było tak jak rok temu xd
tylko nie plusujcie bo znów będzie afeta jak za dużo ludzi dostanie
#matura #matura2025
tylko nie plusujcie bo znów będzie afeta jak za dużo ludzi dostanie
#matura #matura2025
źródło: MPOP-P1-100-A-2505-arkusz-1
Pobierz
xer1x +185
O niesporczakach (Tardigrada) sporo słyszy się w kontekście ich zdolności do przetrwania skrajnie niedogodnych warunków. Niesporczaki były w kosmosie, były w zerze absolutnym i w Polskim folklorze, za sprawą niesporczaka na cześć Makłowicza. Chciałbym wam pokazać je z bliska, spod mikroskopu, gdzie wyglądają jakby dryfowały w przestrzeni kosmicznej.
Niektóre gatunki mierzą niewiele więcej niż dziesiątą część milimetra, jednak dalej ujmują swoim skomplikowaniem i charakterystycznymi cechami. Wśród niesporczaków znajdziemy zarówno zadeklarowanych roślinożerców,
Niektóre gatunki mierzą niewiele więcej niż dziesiątą część milimetra, jednak dalej ujmują swoim skomplikowaniem i charakterystycznymi cechami. Wśród niesporczaków znajdziemy zarówno zadeklarowanych roślinożerców,
źródło: 0001 copy
Pobierz

Prosta, niezawodna, konfigurowalna i robi dokładnie to do czego została stworzona, to znaczy jest zaebistym terminal emulatorem.
#microsoft #windows #pracbaza #programista15k #polecam
źródło: comment_1595257701CqLPjN7t1uOXBcLVTeTRmX.jpg
PobierzOdpal tmux'a, a w nim cat /var/log/* albo inny bardzo duzy plik
Putty bez problemu to ogarnia, waży 10x mniej, w pamięci zajmuje 5 MB a nie 50MB czy więcej. I oprócz tego ma wbudowane w zasadzie wszystko co związane z protokołem SSH.
Nie mam pojęcia skąd ten hype na Microsoft Terminal skoro od 20 lat używam PuTTY w zasadzie
@h4nter: Który mamy rok
@h4nter: PuTTY to nie jest terminal emulator, tylko (i aż) klient ssh i telnetu. Zatem nie zrealizujesz w PuTTY takiej konfiguracji, której ja używam, dodatkowo w jednym oknie z domyślnym otwieraniem w kartach i ze skrótami klawiszowymi do każdej konfiguracji
Pozostałe które wymieniłeś faktycznie są w stanie zrobić mniej więcej to samo, zapewne
źródło: comment_1595281037xycax9TULCTxuTyV6LyC0P.jpg
Pobierz