Wpis z mikrobloga

@running: Nie jest wcale taka zajebista. Muli strasznie, zwłaszcza jak się używa tmux.
Odpal tmux'a, a w nim cat /var/log/* albo inny bardzo duzy plik

Putty bez problemu to ogarnia, waży 10x mniej, w pamięci zajmuje 5 MB a nie 50MB czy więcej. I oprócz tego ma wbudowane w zasadzie wszystko co związane z protokołem SSH.
Nie mam pojęcia skąd ten hype na Microsoft Terminal skoro od 20 lat używam PuTTY
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bacteria: Outlook, Skype od czasu przejęcia przez M$, Skype for business, Internet Explorer czy jak on się teraz nazywa, Windows Firewall..... To tak na szybko... A no i oczywiście mniej więcej co drugie wydanie Windows ( ͡ ͜ʖ ͡)
Generalnie nie ma to wszystko sensu, bo PuTTY po prostu oferuje więcej, jest szybsze i zajmuje mniej.

@h4nter: PuTTY to nie jest terminal emulator, tylko (i aż) klient ssh i telnetu. Zatem nie zrealizujesz w PuTTY takiej konfiguracji, której ja używam, dodatkowo w jednym oknie z domyślnym otwieraniem w kartach i ze skrótami klawiszowymi do każdej konfiguracji

Pozostałe które wymieniłeś faktycznie są w stanie zrobić mniej więcej to samo, zapewne równie
Pobierz running - > Generalnie nie ma to wszystko sensu, bo PuTTY po prostu oferuje więcej, j...
źródło: comment_1595281037xycax9TULCTxuTyV6LyC0P.jpg