Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@GaiusBaltar: nie pamiętam z jakiej strony bralam ale proste bardzo xd trochę zmodyfikowalam przepis:
250 g twarogu
50 g mąki
2 jajka
Szczypta soli i cukru
Łyżeczka proszku
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Borealny: oj to nie ma w ogóle konsystencji jak zwykle ciasto. Ciasto wychodzi miekkie po uoieczeniu, a przed pieczeniem jest rzadkie i nakłada się je łyżka. Nie jest chrupiące bo bardzo duża ilość twarogu jest do niego zużyta - plusem tego typu pizzy jest mniejsza kolorycznosc ciasta i dużo większa ilość białka :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@apsikapsik: no ja lubię się porządnie najeść, ale nie wiem czy zniósłbym taką konsystencję. Chyba wolę jak jest chrupiące i puszyste. Ale może kiedyś spróbuję.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Helle: spokojnie, tylko tak się wydaje bo ten talerz to talerz gigant :) myślę że średnica miała z 26.5 cm :). Z samego ciasta bez dodatków wychodzi 554 kcal :) i 55 g białka
  • Odpowiedz