Wpis z mikrobloga

@crazykokos A jak w kolejce będą się ustawiać starsi i kobiety w Ciąży, przecież ich też może być tyle że powstanie kolejka. Kto wtedy będzie pierwszy? Starszy czy kobieta w ciąży i jak to się ma do "bez kolejki" skoro będzie już kolejka dla ludzie bez kolejki xD
  • Odpowiedz
@miesnakrowa: Haha No takie absurdalne sytuacje tez mogą mieć miejsce. No wtedy ocenia się sytuacje, jeśli masz kobietę w 9miesoacu ciąży, która kręgosłup napieprza i emerytkę w wieku 65 lat ale trzymająca się w miarę to ta w ciąży pierwsza. Myśle, ze w takiej sytuacji ludzie powinni kulturalnie szybko się dogadać zeby nie męczyły się niepotrzebnie jakieś osoby a nie wykłócać kto pierwszy xd
  • Odpowiedz
jeśli masz kobietę w 9miesoacu ciąży, która kręgosłup napieprza i emerytkę w wieku 65 lat

@crazykokos: w takiej sytuacji, obie powinny głosować korespondencyjnie.. ale jeżeli lubią się męczyć, to ja nie śmiałbym im tego odbierać
  • Odpowiedz
@imler1th: wydaję mi się że tak jest po prostu kulturalnie :) Jestem pewny że jesteś typem który by narzekał że dzieci biegają i drą się przed lokalami a tak to chociaż problem masz z głowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@crazykokos to po c--j ten SMS, skoro wprowadza zamęt ? Co jeśli przyjdzie pełnosprawny chłopak który przepracował w swoim gospodarstwie 48h bez przerwy i jest zmęczony?

Przecież ten SMS to absurd jest
  • Odpowiedz
@AlvarezCasarez: No pewnie masz racje, tylko inaczej byś mówił gdyby to Twoja kobieta w ciąży uparła się, ze chce osobiście a tego dnia akurat bardzo zle by się czuła ¯_(ツ)_/¯
Czy inne tego typu sytuacje.
  • Odpowiedz
@miesnakrowa: No jest niby ten koronawirus, wyborów nie powinno być w ogóle dopóki codziennie jest tyle nowych przypadków, jest pewna grupa ludzi narażonych i tyle. To bardziej informacyjnie, gwoli ścisłości, zeby wyglądało ze polski rząd pamięta o epidemii. Tak naprawdę to przecież kwestia dogadania się. Jak przyjdzie styrany chłopak po robocie, który ledwo ciągnie nogami to normalni ludzie z odrobina empatii przepuszcza go.
  • Odpowiedz
tylko inaczej byś mówił gdyby to Twoja kobieta w ciąży uparła się

@crazykokos: kazałbym jej stać w kolejce z innymi. Za głupotę się płaci

ps. aha oczywiście pomijam już fakt, że rozporządzenie ministra nie mówi o przypuszczaniu kogokolwiek w kolejce ;)
  • Odpowiedz
@AlvarezCasarez: No tak. Ale gdyby kolejka pod lokalem się ustawiła tych uprzywilejowanych. No nieważne. Dobrze, ze masz takie zasady i się ich trzymasz, bądź tez taki poza wykopem i piona. Ja tam mogę przepuścić, korona mi z głowy nie spadnie
  • Odpowiedz
@ni-hu-ja to że masz przepuścić w kolejce osoby starsze i kobiety w ciąży to jest element kultury osobistej. Przykre że trzeba ludziom o tym w taki sposób przypominać. Jak uważasz że to odbieranie tobie wolności czy praw obywatelskich to myślę, że może powinieneś jechać gdzieś za granicę. Może tam cię nauczą ogłady skoro z domu jej nie wyniosłeś. A kulturalni Polacy wiedzą jak mają się zachować w czasie wyborów.

@BezDobry
  • Odpowiedz
@crazykokos Jak w aptece starsze osoby i z dziećmi są przepuszczane to tez po to zeby młodzi leków nie kupowali? Litości, co wam się w tych łbach poprzestawiało
O kolejna osoba która tak lubi mieć bat nad sobą. Nakazy i zakazy bo bez tego łeb eksploduje. Rozumiem, że bez żadnych ustaw rząd może robić co i dyktowac obywatelowi co mu się spodoba (choćby tak nie dawno stan wyjątkowy bez stanu wyjątkowego)
  • Odpowiedz
@ni-hu-ja: > Jednakże zgodnie z konstytucją na takie zachowania w kolejce do urny nie ma miejsca.

A teraz to udowodnij

[]

@Bumelante: Art.127 pkt.1 Konstytucji „Prezydent Rzeczypospolitej jest wybierany przez Naród w wyborach powszechnych, równych, bezpośrednich i w głosowaniu tajnym.”
  • Odpowiedz