Wpis z mikrobloga

@ciachostko: magisterskie czy licencjat? Tak czy siak, oto co otrzymałeś od Państwa, a właściwie od obywateli, którzy płacą podatki:
- Darmową służbę zdrowia przez 25 lat
- Dopłaty do biletów komunikacji miejskiej, kolei
- Darmową edukację od 3 roku życia
- Darmowe książki do wypożyczenia (biblioteka)
I wiele innych. Rozumiem, że zdajesz sobie sprawę, że wspominając o nierobach, sam nic nie dokładałeś do budżetu przez 25 lat?
@spacja_enter: nazywasz nierobem kogoś kto poświęcił swój czas i energię aby się rozwijać, a następnie wnieść swoją wiedzę do branży?. Myślenie niczym janusz, że hurr durr ale ja w ciebie zainwestowałem tyle piniendzy jaka podwyżka. Mówiąc nieroby mam na myśli ludzi, którzy nic nie robią, tylko leżą i się oglądają, a takich beneficjentów 500+ jest mnóstwo, czemu mam na nich cokolwiek płacić. Ja przez 25 lat nie leżałem.
@spacja_enter w jaki sposób rodzina z dziećmi które mają

- Darmową służbę zdrowia przez 25 lat

- Dopłaty do biletów komunikacji miejskiej, kolei
- Darmową edukację od 3 roku życia
- Darmowe książki do wypożyczenia (biblioteka)
I wiele innych.

Wrzucają do budżetu mniej w bilansie niz 4 osobowa rodzina, pobierająca takze 500+ I mająca szereg ulg?
dzieci

@ciachostko: Ja od Państwa nie chcę żadnych pieniędzy czy ulg. Chcę tylko żeby zostawiło mnie w spokoju i nie traktowało jak skarbonki. Żeby nie zaglądało do łóżka, nie mówiło kiedy mam robić zakupy i nie wymuszało jak chcę spędzać swój wolny czas. Nie chcę się bać czy jakaś policja obyczajowa będzie sprawdzała czy mam przy sobie różaniec w trakcie kontroli biletów.
@ciachostko Prawda jest taka właśnie że o to was najbardziej dupa boli. Nie demokracja nie konstytucja tylko pieniądze. Nie możecie znieść myśli że innym wpływa na konto a wam nie. To jest zawiść i zazdrość typowego Polaczka nosacza co zazdrości sąsiadowi.
Jak można pincet złoty żałować komuś XD oni się nie wzbogacą a ty nie zbiedniejesz
@lukrecjowy_jez: Faktycznie, powinienem siedzieć cicho i za każdym razem, gdy sobie przypomnę, że z moich podatków są karmieni nieudaczniki, powinienem pomyśleć o konstytucji i demokracji na ochłodę. Już widzę jak ci ludzie na których łożę kastę, mają refleksję na temat gospodarki i wspólnego dobra oraz dziury budżetowej, gdy odbierają w mopsie swoją daninę xD Oni mają totalnie gdzieś jakiekolwiek refleksje, również te na temat ludzi, którzy na nich łożą. Potrafią jedynie