Aktywne Wpisy
DragonBreath +14
#pracait #studia
Nie wiem kto wymyslil, ze po Informatyce masz tytul inzyniera, ale temu panu nalezy sie nobel.
Informaryka jest jakos 5 razy prostsza niz studia nietechniczne, ktore juz ukonczulem.
Tu macie do domu jakies zadania, tu napiszcie program oczywiscie w domu uzywajac chatagpt, troche tam zadan przerob na laborki i 4 lub 5 sie nalezy jak psu buda xDDDDDDD
Oprocz matematyki, ktora stanowi nie wiecej niz 20% materiału na pierwszych 2-3
Nie wiem kto wymyslil, ze po Informatyce masz tytul inzyniera, ale temu panu nalezy sie nobel.
Informaryka jest jakos 5 razy prostsza niz studia nietechniczne, ktore juz ukonczulem.
Tu macie do domu jakies zadania, tu napiszcie program oczywiscie w domu uzywajac chatagpt, troche tam zadan przerob na laborki i 4 lub 5 sie nalezy jak psu buda xDDDDDDD
Oprocz matematyki, ktora stanowi nie wiecej niz 20% materiału na pierwszych 2-3
meemphis11 +1
Otóż wraz z żoną kupujemy mieszkanie na kredyt. Nie mamy intercyzy i mamy dużo oszczędności na swoich osobistych kontach, zarobionych jeszcze przed ślubem.
Zakładając, że chcemy przekazać na wkład własny 150 tys. zł: ja mam 100 tys. zł, a ona 50 tys. zł. Czy mamy to sobie przekazać w formie darowizny, czy po prostu robimy przelewy ze swoich kont na konto dewelopera i elo?
Pozdrawiam :)
#nieruchomosci #kredythipoteczny #ksiegowosc #urzadskarbowy
@konsument: Nie zawsze i nie w każdym wypadku. Nawet pomimo odsetek i marży wzięcie kredytu może być bardziej opłacalne finansowo. Zwłaszcza w czasach w których masz najniższe stopy procentowe.
@konsument: Ponieważ kapitał kredytowy jest rekordowo tani i szanse na to że wykręcą ponad 2.4%~ po podatkach w skali roku na alternatywnych inwestycjach jest wysokie?
I tak, to jest dobry biznes, bo jeśli masz kredyt na 3% rocznie, to jeśli wyciągniesz 6% na kapitale, to jesteś 3% do przodu, czyli de facto kolejne roczne odsetki. Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie to wcale nie tak mało ( ͡° ͜ʖ ͡°