Wpis z mikrobloga

@Anaheim:

Że niby co? XDDD

@vin42:

ja prdl kolejny.... Srasizm a nie rasizm.

hue hue coooo rasizm systemowy hehe nie ma czeoś takiego

ułomki, systemowy rasizm w USA to jest naukowo zbadany temat xD w tlen też nie wierzycie, bo go nie widać gołym okiem? xD

@Phallusimpudicus:

Przecież europejska lewica również dąży do wprowadzenia komunizmu w Europie

xD pewnie przy użyciu zmartwychwstałego cyborga-stalina. równie prawdopodobne jak twoja "teoria" xD
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@BarkaMleczna: nie ma żadnego konkretnego prawa, są pozostałości po nich które tworzą nierówne warunki rozwoju i życia. Jak mówię dziedziczenie biedy po niewolnictwie, redlining.Ojcowie I dziadkowie naszego pokolenia nie mogli iść na uniwersytet i znaleźć dobrej pracy,byli gorzej traktowani przez justice system,nie mogli wziąć pożyczki na mieszkanie, szkoły w czarnych dzielnicach są niedofinansowane bo są finansowane z samorządów (średni majątek czarnej rodziny 17k$,białek 170k). Mówienie że rasizmu systemowego nie ma ponieważ
  • 0
Ja rozumiem ze czarni rozrabiają więcej od białych naprawdę, tylko że to nie jest tak że oni są do tego jakoś genetycznie czy kulturowo predysponowani po prostu mają takie warunki rozwoju jakie mają. Przypominam kilka pokoleniem temu 12% społeczeństwa, zaczęło ze skrajnego ubóstwa (nie mieli kompletnie nic) bo po prostu zostali wyzwoleni, nie dziwmy się że takie rzeczy się dzieją.
  • 1
@NieBojeSieMinusow: tak tak tak rasizm systemowy melodia przeszłości sprzed 50 lat. Lewicowcy tak chcą zapomnieć o tym co było i postępowo iść do przodu a ty tu o rasizmie systemowym. Gdzie on jest? Jak czarni dostają fory w przyjęciach na uczelnię albo do pracy? Czy jak socjal co miesiąc pobierają?
  • 2
Ja rozumiem ze czarni rozrabiają więcej od białych naprawdę, tylko że to nie jest tak że oni są do tego jakoś genetycznie czy kulturowo predysponowani po prostu mają takie warunki rozwoju jakie mają. Przypominam kilka pokoleniem temu 12% społeczeństwa, zaczęło ze skrajnego ubóstwa (nie mieli kompletnie nic) bo po prostu zostali wyzwoleni, nie dziwmy się że takie rzeczy się dzieją.

@Grzesiu99: XDDDDDD tak tak to przecież wina białych heteroseksualnych mężczyzn (
  • 0
@Grzesiu99: nie możesz rzucać tak ogólnego hasła, a potem nie móc wskazać konkretów. To co mówisz to nie żaden systemowy rasizm, tylko nierówność społeczna, która będzie zawsze i wszędzie. I rozwalanie kraju nie jest żadnym rozwiązaniem
  • 0
@BarkaMleczna wskazałem konkrety,wpływ niewolnictwa(redlining,dziedziczenie biedy, niedofinansowane szkoły w czarnych dzielnicach) Też nie uważam że rozwalanie kraju to rozwiązanie, w sumie raczej mało kto tak uważa oprócz anarchistòw.