Aktywne Wpisy
PowerMan +1
"
Jakie są źródła rusofobii i czego chce od nas Zachód?
Czy kiedykolwiek widziałeś uczniów znęcających się nad grubasami? Może sami uczestniczyli w takich prześladowaniach? Może sami byli tacy grubi? Grubi ludzie są razem zatruwani przez duże stado małego narybku. Grubas może być dobroduszny i nieszkodliwy - wtedy będzie łatwą ofiarą. Grubas może być potężny i zły, a potem zostanie wystawiony i powiedziano mu, że obraża maluczkich. Nie ma na niego zakazanych
Jakie są źródła rusofobii i czego chce od nas Zachód?
Czy kiedykolwiek widziałeś uczniów znęcających się nad grubasami? Może sami uczestniczyli w takich prześladowaniach? Może sami byli tacy grubi? Grubi ludzie są razem zatruwani przez duże stado małego narybku. Grubas może być dobroduszny i nieszkodliwy - wtedy będzie łatwą ofiarą. Grubas może być potężny i zły, a potem zostanie wystawiony i powiedziano mu, że obraża maluczkich. Nie ma na niego zakazanych
#blackpill #przegryw
Oficjalna lista Oskarków dobrogenowców, którzy mają powodzenie u kobiet i jedynym ich celem jest niszczenie chłopów
@serek_heterogenizowany
@RyouNarushima
@olaf_wolominski
@Smasher69
@CloudSpanner
@Chlejealewstajerano
@Bananek2
@Durisil
@77023
@GoldenJanusz
@Niski_Manlet
@Kindybal_xD
@zycia_nie_sens
@NiebieskiMiszmasz
@Gilboa
@Capri-Sonne
@abc-def
@ToKontoNieIstnieje
@DzazesOrozes
@Wazdusiciel
@Blaskun
@kamil150794
Każdy z nich ma ogromne powodzenie u kobiet I nie jest przegrywem. Uważajcie z kim piszecie
#takaprawda #odkrywamyzakryte #oskary #oskarzwrotnica #chad
Oficjalna lista Oskarków dobrogenowców, którzy mają powodzenie u kobiet i jedynym ich celem jest niszczenie chłopów
@serek_heterogenizowany
@RyouNarushima
@olaf_wolominski
@Smasher69
@CloudSpanner
@Chlejealewstajerano
@Bananek2
@Durisil
@77023
@GoldenJanusz
@Niski_Manlet
@Kindybal_xD
@zycia_nie_sens
@NiebieskiMiszmasz
@Gilboa
@Capri-Sonne
@abc-def
@ToKontoNieIstnieje
@DzazesOrozes
@Wazdusiciel
@Blaskun
@kamil150794
Każdy z nich ma ogromne powodzenie u kobiet I nie jest przegrywem. Uważajcie z kim piszecie
#takaprawda #odkrywamyzakryte #oskary #oskarzwrotnica #chad
#neuropa #4konserwy
Systemowy rasizm, chociaż może wam się to wydawać powierzchownie absurdalne, istnieje i przejawia się w wielu dziedzinach życia
@Grzesiu99 pisz aż wymyślisz jakiś konkret.
@setaniel ok, podajesz przykład wpływu segregacji sprzed dekad na obecną sytuację materialną czarnych. Spoko, to jest fakt.
Niemniej jednak używasz określenia "systemowy rasizm", co sugeruje że jest to sytuacja, której ofiarami są nie-biali.
Zauważ że w USA istnieją zarówno biedni biali, biedni Azjaci, biedni Latynosi i tak dalej. I również mieszkają w kiepskich dzielnicach z gorzej finansowanymi
Nawet gdyby "systemowy rasizm" istniał to jakie miałoby być rozwiązanie? Więcej socjalu dla czarnych?
Co do rozwiązania, myślę, że dużą różnicę zrobiłaby np. zmiana sposobu finansowania szkół. I
Ja mówię - karać policjantów, którzy dopuszczają się nadużyć na obywatelach!
Odnosisz się do Floyda - odpowiedzialni za jego śmierć już siedzą. Co jeszcze trzeba by zrobić w tej konkretnej sprawie?
Policjanci przekraczający uprawnienia to problem ponadrasowy. Mogę Ci pokazać film, na którym amerykańcy policjanci uśmiercają białego zatrzymanego również klęcząc mu na karku i jeszcze rzucając żartami.
Sytuację zaogniają dwie rzeczy
Pozwól, że wyjaśnię o co mi chodzi. Tak, mówię o karaniu policjantów, którzy dopuszczają się nadużyć na czarnych. To nie znaczy jednak, ani w najdrobniejszym stopniu, że nie uważam tak jak ty –
Programy tylko dla czarnych, dodatkowe punkty na uczelniach..
Ba! Czarni zabijają 2 krotnie więcej białych niż na odwrót choć jest ich o wiele mniej xd
Do tego czarny przestępca ma mniejsza szanse na śmierć niż biały przestepca.
Czarni są dwa razy rzadziej zabijani przez policję niż biali- a popełniają prawie tyle samo morderstw
Pomijając skalę zniszczeń i śmierci poniesionych w zamieszkach uderza to że protestujący są o wiele mniej meryroryczni od Ciebie. Nie powołują się na konkretne przypadki, tylko rzucają sloganami, nierzadko dopuszczając się rasistowskich czynów wobec białych.
Dlaczego? Bo mogą. Cały mainstream im przyklaskuje. Jak zapytasz jednego z nich "zabójcy znanego przestępcy, George'a Floyda, siedzą w więzieniu, czego jeszcze chcesz?" to dostaną zwarcia w
Widzisz, Twoje postrzeganie przedstawia część problemu. Mówisz "wspierać ubogich czarnych" zamiast "wspierać ubogich Amerykanów". Ciągłe nawiązywanie do rasy kłóci się z ideologią antyrasizmu. Wszelkie systemy polityczne nie powinny brać pod uwagę pochodzenia enicznego, tylko wtedy osiągamy równość między rasami.
Och, ja też widziałem filmiki czarnych, nawołujących do atakowania rasistów. Przy czym definicja rasisty była baaaardzo luźna ;). Ale nawet jeżeli istnieje człowiek krzyczący "niższe pensje dla Azjatów!" to w porządku jest podejść do niego i strzeli" go w pysk?
Myślę, że Amerykański program edukacji i jego wady to temat-rzeka i jego gruntowna reforma nie powinna być pod znakiem równości rasowych, bo ten problem rozwiązałby się przy okazji ewentualnych zmian. Do
Myślę, że reformy w systemie edukacji byłyby korzystne, nie ważne pod jakim znakiem i sytuacją zostałyby wprowadzone. Ważne, żeby cokolwiek pod tym względem zmieniło się na lepsze. No, ale masz rację, w USA i na skalę kraju reformy mogą być