Aktywne Wpisy
dziobnij2 +289
Miałem robioną biopsję guza trzustki i guza na nerce. Do tego termoablacja guza nerki. Za kilka tygodni będę znał wyniki biopsji. Teraz mi trochę cieknie z rany ale na szczęście dostałem wypis i wracam do domu. Zdjęcie zrobiłem wczoraj, kilka minut przed wyjazdem na salę operacyjną. Onkologia Bydgoszcz.
#przegryw
#przegryw
#niepopularnaopinia
@Arveit: polacy są biedni z wyboru
poprawione
@Arveit: powiedz to ludziom którzy urodzili się z IQ 80. Mając IQ poniżej 85 praktycznie do żadnej pracy się nie nadajesz, a to wcale nie jest 1% populacji z ~85.
to czego można kogoś nauczyć jest od IQ zależne a to jest wrodzone. nie, nie zostajesz prawnikiem z IQ 100
tylko do tego się odnosiłem.
nie zgodzę się. nie zostaniesz prawnikiem ani lekarzem mając niskie IQ bo się na uczelnie nie dostaniesz nawet. Możesz być głupi (przeciwieństwo mądrości) ale nie mało inteligentny.
Problemem jest to, że musisz konkurować z innymi, możesz mieć bardzo dobre wyniki ale jak oni mają lepsze to masz
Jeśli porównasz lekarza rodzinnego, który kończył medycynę w latach 90' w Polsce z absolwentem Harvardu, to tak jakbyś porównał do tego lekarza trzynastoletnie dziecko, którego matka piła w ciąży.