Wpis z mikrobloga

#wegetarianizm #wegetarianie #weganizm #weganie

Weganie twierdzą, że po przejściu na ich stronę mocy łatwiej jest się skupić przez długi czas. Bardzo interesuje mnie ten aspekt. Pomocne by to było przy czytaniu książek i nauce :). Czy jeśli odstawię samo mięso i surowe mleko to zyskam takie coś? :) Jajka mam z wolnego wybiegu ze wsi, mleka nie piję. Jogurty i sery już człowiek lepiej przyswaja czy to tak samo jak mleko? :) Ryby można czasem?
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dwuwarstwowy: ech, weganie i wegetarianie... z jednej strony mówią, że odpowiednią dietą wegańską dostarczają sobie do organizmu dokładnie te same składniki, co inni, a z drugiej strony wymyślają jakieś cudowne efekty spowodowane przyjmowaniem innych substancji. ;d
  • Odpowiedz
@dwuwarstwowy:

ajka mam z wolnego wybiegu ze wsi, mleka nie piję. Jogurty i sery już człowiek lepiej przyswaja czy to tak samo jak mleko?

nawet nie jesteś weganinem.
  • Odpowiedz
@Ned: Co ty gadasz? Jak można nie rozumieć o co chodzi? Jeśli cię to usytysakfcjonuje, to

wegetarianizm: nie jedzenie mięsa

wegaznim: nie jedzenie produktów pochodzenia zwierzęcego.

Stopniowo najpierw chcę odstawić mięso ze świni czy kury.
  • Odpowiedz
@dwuwarstwowy: Ściska, że p--------z głupoty o "stopniowanym" wegetarianizmie. Albo jesteś wege albo nie jesteś. To, że nie zjesz świni, czy krowy, nie uczyni z Ciebie półwegetarianina, ani nawet w ułamku wegetarianina. Koniec p---------a.
  • Odpowiedz
@Ned: Co mnie obchodzą definicje? Mogę się nazywać nawet skurczybykoweganinem i co? Chcę po prostu odstawić mięso i pytam się jakie efekty można uzyskać dla organizmu.
  • Odpowiedz
@Ned: No nie do końca.... Jest coś takiego jak semiwegetarianizm, który dopuszcza jedzenie mięsa/nabiału np raz w tygodniu. Czasem decydują się na to osoby, które wybierają tą dietę ze względu na zdrowie a nie aspekty moralne.

@dwuwarstwowy: Skąd pomysł z tym skupieniem, nigdy nie słyszałem o czymś takim, a moja koncentracja jest c-----a, mimo, że jestem weganinem :)
  • Odpowiedz