Pierwszy raz w zyciu nie pojde na wybory odkad nabylem prawa wyborcze. Smutny to czas dla Polski, gdy Krzysztof Bosak jest obecnie jednym z lepszych kandydatow od niepamietnych czasow...
Czasami mam wrazenie, ze nawet jezeli w tym kraju bedzie lepiej, to nigdy za sprawa politykow.
@w__w: trzeba być debilem, żeby 1) uważać, że Bosak jest jednym z lepszych kandydatów 2) nie iść na wybory, bo niby nie ma na kogo głosować, gdy fajnych kandydatów jest kilka. Lepiej swoją głupotę tak tłumaczyć
@rorf46: Zaden z obecnych kandydatow mi nie odpowiada, chyba najblizej Tanajno, ale nie moge traktowac go powaznie. Odnosnie Bosaka, mialem na mysli jego wystapienia, prezencje oraz to co oferuje - ale rowniez tutaj, przez kwestie religijne, czy zagadnienia liberalne, ktorych nie popiera, calkowicie u mnie odpada. Kazdy z pozostalych kandydatow w miejszym, badz wiekszym stopniu ma cos za uszami i jest powiazany z wczesniejszym ukladem. Wiem, ze niewazne na kogo bym
@rorf46: Alez oczywiscie ze wiem co by za soba nioslo zwyciestwo Dudy. Wybacz, bo zle sie wyrazilem, a w powyzszym przykladzie nie chodzilo mi nawet o samych kandydatow. W moim mniemaniu, to wybor mniejszego zla, czego nigdy nie robilem i nie mam zamoaru tego zmieniac. Musze przyznac ze Trzaskowski jest lepszym kandydatem niz Duda, a jego kadencja na pewno bedzie mniej szkodliwa, ale watpie, aby obylo sie bez afer.
@kacpervfr: Tez tego nie oczekuje, ale czekam na powaznego kandydata, ktory nie bedzie uwiklany w zadne afery, powiazany z ktorakolwiek partia z Magdalenki, chcaego rozdzialu Kosciola od panstwa, a jednoczesnie liberalnego gospodarczo. Kandydata, ktory nie bedzie wykorzystywal podzialow w polskim spoleczenstwie, a postara sie te spoleczenstwo pogodzic. Marzy mi sie w Polsce prawdziwie liberalno-centrowa partia. Duze wymagania?
Czasami mam wrazenie, ze nawet jezeli w tym kraju bedzie lepiej, to nigdy za sprawa politykow.
Umywam rece niczym Pilat.
#polityka #wybory #wyboryprezydenckie2020
@rorf46 no i OP zostal wyjaśniony
Kazdy z pozostalych kandydatow w miejszym, badz wiekszym stopniu ma cos za uszami i jest powiazany z wczesniejszym ukladem.
Wiem, ze niewazne na kogo bym
Musze przyznac ze Trzaskowski jest lepszym kandydatem niz Duda, a jego kadencja na pewno bedzie mniej szkodliwa, ale watpie, aby obylo sie bez afer.
Marzy mi sie w Polsce prawdziwie liberalno-centrowa partia. Duze wymagania?