Aktywne Wpisy
cohh +110
Byłem dzisiaj w przychodni i postanowiłem skorzystać z prawa do pierwszeństwa w kolejce ze względu na posiadaną legitymacje honorowego dawcy krwi.
Pani w recepcji powiedziała, że mogę, ale pacjenci różnie reagują i się nie myliła.
Podszedłem pod gabinet lekarza, w kolejce było ~ 20 osób, spytałem się grzecznie kto teraz będzie wchodził i zacząłem wyjaśniać, że mam legitymację, jest takie prawo itd. przede mną była pani ~ 60 lat, powiedziała mi, że tu
Pani w recepcji powiedziała, że mogę, ale pacjenci różnie reagują i się nie myliła.
Podszedłem pod gabinet lekarza, w kolejce było ~ 20 osób, spytałem się grzecznie kto teraz będzie wchodził i zacząłem wyjaśniać, że mam legitymację, jest takie prawo itd. przede mną była pani ~ 60 lat, powiedziała mi, że tu
Lukaszo5 +162

zaczalem ostatnio przygodę z lomografią, umieściłem film w aparacie, zrobiłem 35 zdjęć. wyjąłem film z aparatu. chciałem zanieść to do wywołania, ale nie moglem wytrzymac i sam wyjąłem kliszę. po spojrzeniu na nią okazało się, że kompletnie nic na niej nie ma. dlaczego?
#fotografiaanalogowa
Jak myślisz. Po co klisza jest zwinieta do kasetki? Dlaczego aparat ma światłoszczelną komorę, w której ten film się znajduje? Dlaczego filmy się wywołuje? Jak myślisz, dlaczego ciemnia fotograficzna nazywa się ciemnią?
Ech, millenialsi.
Camera Obscura.
Teraz zrób research.
@jjjacob: Kiedyś ktoś mi opowiadał że na uniwersytecie w UK sprzedawali papier fotograficzny i jednego razu jakaś nowa pracownica pudełka otwierała bo musiała policzyć
@Dolan: W sumie kiedyś robiłem analogiem zdjęcia znajomej i nie ogarniała że jej nie zgram zdjęć na komputer. A jest z tego samego rocznika co ja (89)