Mam takie pytanie do osób z #rzeszow mających konto w banku pko (tym bez żubra). W aplikacji ipko w opcjach jest coś takiego jak ,opłata parkingowa,,. Korzystał ktoś z tego w naszym mieście? Potrzebuje takiej informcaji z ciekawości bo było by to wygodniejsze niż opłata w parkometrze. Wolę spytać żeby mandatami nie wspierać Teda F ( ͡º͜ʖ͡º)
@producent_smogu: nie korzystałem, ale pytałem o to w banku i pani przekonywała, że działa. Jedyne co musisz zrobić, to umieścić odpowiednią naklejkę na szybie (dostaniesz w banku), żeby podczas sprawdzania wiedzieli, że mają Cię sprawdzić w systemie.
@producent_smogu: to pewnie działa na podobnej zasadzie jak w skycash, czy mpay - za szybą zostawiasz kartkę "płacę z xxxx", a w aplikacji podajesz numer rejestracyjny i odpalasz, żeby naliczało. Jak kończysz to podlicza i pobiera opłatę z karty. Fajna sprawa.
@iroos dzięki chyba sie przejdę do banku bo denerwujące jest płacenie w parkometrze i nerwowe spoglądanie na zegarek ile czasu jeszcze zostało. No i jeżeli chodzi o koronę to też bezpieczniej bez dotykania klawiatury parkometru
@producent_smogu: Też polecam skycash. Używałem kiedyś parę razy do mpk i od ponad 2 lat zamiast parkometrów. Wszystko zawsze git. Używam jak prepaid - zasilam konto skycash, później z niego sobie pobiera.
Ogólnie polecam skycash/mobiparking.
Wszystko działa w Rzeszowie i jest bardzo wygodne. Płacisz za realny czas parkowania, a nie kupujesz w ciemno w parkomacie.
@Arrival
Dzięki wam
Komentarz usunięty przez autora