Wpis z mikrobloga

@MateriaBarionowa: Generalnie ludzie, którym w życiu nie wyszło i są sfrustrowani lubią skłaniać ku skrajnym opcjom. Nie zawsze jest to skrajna prawica, czasem skrajna lewica. Dzieje się tak gdyż skrajne ugrupowania przerzucają 100% winy za te niepowodzenia na czynniki zewnętrzne względem tego człowieka co jest bardzo wygodne i wręcz kojące dla psychiki takiego wyborcy.
@chanelzeg: co do zasady że frustracja przybiera skrajności - zgadzam się w pełni.
Tylko że to jest skrajność właśnie taka darwinowska, ze jak jesteś odpadem to gnij.
O ile sfrustrowany silny mężczyzna chce twardej ręki i się dowartościować jakąś urojoną dumą rasowo-nardową, o tyle incel będący za korwinizmem, rozumiem że buntuje się przeciw stadu, robi im jakoś na złość, próbuje w ten sposób się zrewanżować, ale żeby robić na złość stadu,
@MateriaBarionowa: Ale oni uważają, że są odpadem tylko od strony wyglądu. Poza wyglądem, jeżeli chodzi o inteligencje czy pracowitość uważają się za jednostki wręcz wybitne (wszyscy inni to wręcz debile przy nich) i są święcie przekonani, że to, że nie są bogaci to wina braku odpowiednio wolnego rynku. No a gdy będa bogaci to myślą, że i kobiety będa mieli bo w ich mniemaniu wszystkie kobiety to skrajne materialistki). Wiem, że
@MateriaBarionowa: Bo korwin to jeden z lepszych twórców power fantasy na rynku. Wmówił bandzie zgnojonych dzieciaków i starszych przegrywów że jak zapanuje monarchia z dzikim kapitalizmem życiowe niedojdy będą tymi w powozie. Dorzuć do tego możliwość zgnojenia pedała, kobiety czy lewaka i masz doskonały przepis na stabilny biznes na frajerach. ¯\_(ツ)_/¯
P.....o - @MateriaBarionowa: Bo korwin to jeden z lepszych twórców power fantasy na r...

źródło: comment_1592553442PQVJfSpgJBYS0ZmwVpYBt3.jpg

Pobierz
@MateriaBarionowa: To jest bardzo ciekawy paradoks, i często też mnie to zadziwia. Wydaje mi się, że jest tak jak moi przedmówcy zauważyli, incele serio myślą że na parwókowym kapitaliźmie to oni będą chodzić w garniturkach i palić fajki XD. Teraz im na to nie pozwala ten wredny socjalizm.

Ja osobiście uważam, że tak jak mówisz, do incela bardziej pasowałaby skrajna lewica i jakieś pomysły seksu socjalnego.
@PolacoEsMasGrandeRobaco: Czaskoski to jeden z lepszych twórców power fantasy na rynku. Wmówił bandzie zgnojonych dzieciaków i starszych przegrywów że mogą dostąpić socjalistycznego nieba pod warunkiem że będą ciągnęli islamską pałę. Dorzuć do tego możliwość zgnojenia korwinisty, narodowca czy pisowca i masz doskonały przepis na stabilny biznes na frajerach. ¯_(ツ)_/¯
@MateriaBarionowa: @DizzyEgg: @MPXD: piszecie o aspekcie jedynie ekonomicznym, a od kiedy incelizm jest problemem finansowym? Znaczy pośrednio może być ale skupmy się na wątku głównym - światopoglądzie.
Lewica puszy się jak to niby chce pomóc każdej "uciśnionej mniejszości" będącej w gorszej pozycji i poszkodowanej wobec reszty społeczeństwa. Incele się za taką uważają i obłuda lewicy w tej kwestii ich mocno razi, więc idą w drugi biegun. Ba, lewica nie
@szpongiel: Ciekawa analiza, ja sam poruszałem ten program wielokrotnie wśród lewicowców i zawsze konczyło się atakami albo wyrzucaniem z grupek fejsbukowych ( ͡° ͜ʖ ͡°). Moim zdaniem odpowiedzią na to jest nowy nurt lewicowy, bardziej socjalistycznej, i konserwatywnej. Tak jak mówisz, żadnego świecenia fiutem czy szprychą, potępienie hedonizmu, konsumpcjonizmu, rozwiązłego stylu życia. Na to się raczej nie zachodzi, ale zaskoczony nie jestem, lewica już od dłuższego czasu
@MateriaBarionowa: Pierwsze lepsze lewicowe media jeżeli już wspominają o incelach to jedynie w kontekście terroryzmu niezrównoważonych psychicznie prawiczków: https://krytykapolityczna.pl/swiat/incele-kontratakuja/

Ja słyszałem o programie chyba Razem dla wykluczonych seksualnie.

Nie słyszałem o żadnej ręce wyciągniętej w tę stronę ze strony zachodniej lewicy czy chociażby polskiej. Ponadto Google nie zwraca nic na temat przy haśle "program razem dla wykluczonych seksualnie" podczas gdy dla "program razem dla kobiet" widzimy mnóstwo bezpośrednich linków już na
w Kanadzie to poszło tak absurdalnie daleko, że incelizm został niedawno oficjalnie uznany za organizację terrorystyczną (wtf?).

@szpongiel: jak ludzie wykluczeni społecznie zaczynają tworzyć kółka wzajemnej adoracji, gdzie za wszystkie niepowodzenia obwiniają społeczeństwo, i zdarzają się wśród nich przypadki terroryzmu - to taka decyzja Kanady jest jak najbardziej zrozumiała