Wpis z mikrobloga

@Armo11: Mam płaski dach pokryty epdm 4 lata temu i od 4 lat cieknie. Firma, która to zakładała twierdzi, że zrobili dobrze i problem leży w murach. Inne firmy twierdzą, że do wymiany. Wytykają różne błędy, tylko nie wiem, czy to istotnie są błędy w sztuce, czy inna specyfika pracy z epdm, w porównaniu z papą. Chcę walczyć o odszkodowanie i chciałabym dobrze zrozumieć zasady pracy z epdm w kontekście
  • Odpowiedz
@Pomagier: jeśli masz możliwość to napisz im oficjalnego maila albo pismo do siedziby firmy ze zgłoszeniem do usunięcia usterek gwarancyjnych (jeśli masz jeszcze gwarancję). Niech się ustosunkują do Twojego zgłoszenia, a jeśli będą dalej unikać odpowiedzialności to możesz poprosić kogoś z uprawnieniami budowlanymi o ekspertyzę w sprawie wad wykonawczych. Z takim pismem straszysz ich że jeśli nie poprawią swoich niedoróbek to każesz to poprawić innej ekipie, a ich pozostanie ciągać
  • Odpowiedz
@Napleton @Robolkop

Zbieram właśnie dokumentację i będę się starać coś ugrać. Rzeczoznawca był, tylko wydaje mi się, że tutaj w Holandii ta technologia jest wciąż mało używana i nie wiem czy rzeczoznawca istotnie zna się na rzeczy, czy ocenia technikę wykonania przez pryzmat dachów z papy. Firma, która to robiła twierdzi, że membrana nie musi przylegać do dachu na przykład i nie wiem czy istotnie tak jest, czy po prostu
Pomagier - @Napleton @Robolkop

Zbieram właśnie dokumentację i będę się starać coś ...

źródło: comment_1592516181BR29b6hzXlvjAHnVZxBT7W.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Pomagier: o matko, nie wiem co powiedzieć, jest gorzej niż źle. Luźne cegły powinny być przemurowane, membrana powinna się trzymać, przecież przy wichurze to stanowi zagrożenie życia.
Producent materiału ma pewnie swoją technologię montażu i rzeczoznawca może z niej skorzystać jak się nie zna.
  • Odpowiedz