Wpis z mikrobloga

Czy warto rozważyć zakup Nintendo Switch? Zastanawiam się nad nim od jakiegoś czasu, ale odrzuca mnie fakt, że nie wiem w co mógłbym grać. Na pewno ograłbym Zeldę Breath of the Wild. A co poza tym? Fajnie byłoby pograć w jakieś indyki typu Limbo czy Inside albo coś pokroju Rime czy The Witness. Dla jednej gry (Zelda) chyba nie ma sensu kupować konsoli. Bo szczerze mówiąc nie wiem czy w ogóle ciągnęłoby mnie do gier typu Mario, Pokemony, jakiś Animal Crossing. Jak popatrzyłem na cenę gier to się trochę za głowę złapałem - kosztują tyle, ile przeważnie kosztują jakieś duże tytuły AAA dla xbox czy ps4. W domu mam zarówno PS4 Pro, jak i Xbox One X, ale więcej czasu spędzam przy Xbox, bo więcej znajomych ma i można pograć razem. Na obu tych dużych konsolach często są fajne promocje na gierki. A jak to wygląda ze Switchem? Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś, kto używa od dłuższego czasu? Jakie są plusy i minusy tej platformy?
#konsole #nintendoswitch #nintendo #gry
  • 11
  • Odpowiedz
@hoppek: miałem taki dylemat, wyleczyłem się kupiłem xklocka. A co do nintendo, nie ma przepaści graficznej pomiędzy switch a wii u, to 2 się świetnie emuluje na PC. Uwolnić mario z kajdan konsol nintendo !!!!
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@hoppek: na Switcha wszystkie gry drogie, co w przypadku pudełkowych potrafi być plusem, bo ograsz, sprzedasz i wyjdziesz na -20zł ;)
No i na żadnej innej konsoli nie zagrasz w Anima Crossing, Luigi's Mansion, Mariana Odyseję, czy rimejki 64 i Sunshine które będą pod koniec roku
  • Odpowiedz
@hoppek: Musisz sobie po prostu odpowiedzieć na 2 pytania:
1)Czy interesuje cie granie przenośne.
2)Czy interesują cię exclusivy od Nintendo (tu masz TOP 30 gier: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_Nintendo_Switch_video_games)
Jeżeli na któreś z powyższych odpowiedziałeś TAK, to zdecydowanie warto.
Jeżeli natomiast masz zamiar grać na TV, a jedyną grą od N jaka cie interesuje to Zelda, to trochę nie ma sensu skoro juz masz 2 konsole.
  • Odpowiedz
@Tesseract: ten link nie działa. A z graniem przenośnym u mnie jest tak, że czasem pogram w coś na smartfonie, zazwyczaj jakiś mały tytuł indie, jakaś platformówka albo gra logiczna. Zdarza się, ze coś mnie wciągnie na dłużej, ale nie zdarza się to jakoś wybitnie często.
  • Odpowiedz
@hoppek: Przede wszystkim nintendo ma na swojej platformie gry służące relaksowi i dobrej zabawie a nie interaktywne frustrujące wodotryski i benchmarki jak na "dużych" konsolach, jeśli znów chcesz się poczuć jak dzieciak mający radochę z grania to warto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
cała growa branża w którymś momencie skręciła nie tam gdzie trzeba
  • Odpowiedz
@Tesseract: aaa i jeszcze jak chodzi o granie przenośne - kiedyś miałem PSP i tam było mnóstwo gier, które mnie interesowały. Na Switchu jakoś średnio to wypada.
  • Odpowiedz
@hoppek: ja jak kupowałem Switcha w grudniu to myślałem, że będę siekal we wszystko co z Mario. Teraz nie mam na to najmniejszej ochoty. Zelda świetna, ale reszta gier wydaje mi się dziecinna i po prostu dalem sobie spokój. Kilka dni temu zamówiłem One X i już mam listę gier do ogrania z GamePassa. Zwyczajnie Switch to nie jest konsola dla mnie. Jeśli nigdy nie miałeś nic od Nintendo, a
  • Odpowiedz
@hoppek: Nie warto, nie ma w co grać dla nie fanów Nintendo, gry drogie, sprzęt słabej jakości (chociażby nagminny problem z driftem w joy conach) - osobiście nie polecam (mam Switcha od kwietnia 2019) ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@hoppek mam v2 , myślę nad sprzedażą. W zestawie z zeldą , wieśkiem, children of morta, diablo, saints row , naklejona szybka i twarde etui . 1750.
  • Odpowiedz