Wpis z mikrobloga

@Abrus: Wbrew pozorom bardzo smutny widok ludzi, którzy nie mają dla siebie miejsca, a praca znaczyła dla nich wszystko. Często to widać u byłych wojskowych, w armii mogli być kimś np, kapitanem wiedzieli gdzie jest ich miejsce, a po przejściu do cywila nie wiedzą co ze sobą zrobić.
  • Odpowiedz
@djtartini1: bardziej wydaje mi się że to kwestia podejścia do pracy starego pokolenia. Jak ktoś pracow przez 30 lat i nie robił nic poza chodzeniem do roboty to po przejściu na emeryturę nie wie co robić z wolnym czasem. Ja już zacząłem szukać nowego hobby ojcu bo wiem że będzie się nudził.
  • Odpowiedz
@Abrus: w Bolonii oprocz patrzenia na dziadkow z rekami na plecach i gowniarzy mazacych sprejem po budynkach, goraco polecam pizze z Due Torri.
  • Odpowiedz
U mnie na ulicy budują duży apartamentowiec, dosyć skomplikowana budowa i z kumplami nie raz omawialismy dlaczego te dziadki stoją godzinami i oglądają jak to robią. A tu odpowiedź na Mirko Xd
  • Odpowiedz
Wbrew pozorom bardzo smutny widok ludzi, którzy nie mają dla siebie miejsca, a praca znaczyła dla nich wszystko. Często to widać u byłych wojskowych, w armii mogli być kimś np, kapitanem wiedzieli gdzie jest ich miejsce, a po przejściu do cywila nie wiedzą co ze sobą zrobić.

@djtartini1:
Hmmm
g.....u - > Wbrew pozorom bardzo smutny widok ludzi, którzy nie mają dla siebie miejs...
  • Odpowiedz