Aktywne Wpisy
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Lujaszek_BNW8kQOzH6,q60.jpg)
Lujaszek +23
Nie jestem jakimś tam kozakiem majsterkowiczem, ale akurat robię remont i cierpię na brak podstawowych narzędzi jakie powinien mieć każdy w domu, tzn kątówki, porządnej wkrętarki, czy jakiś w miarę wytrzymałych śrubokrętów.
Zaczynam szukać kompletu takich narzędzi.
Chciałbym coś, co na potrzeby domowe wytrzyma długie lata :)
Znalazłem jakąś markę której nie znam "RYOBI"
#budownictwo #budujzwykopem #narzedzia #majsterkowanie #pytanie
Czy ktoś używa ich sprzęt ? mógłby mi coś podpowiedzieć, szukam zestawiku do
Zaczynam szukać kompletu takich narzędzi.
Chciałbym coś, co na potrzeby domowe wytrzyma długie lata :)
Znalazłem jakąś markę której nie znam "RYOBI"
#budownictwo #budujzwykopem #narzedzia #majsterkowanie #pytanie
Czy ktoś używa ich sprzęt ? mógłby mi coś podpowiedzieć, szukam zestawiku do
![](https://wykop.pl/cdn/c3201142/1e1825aeb3c0b20554ee3b0dea19a82446256dffae0c21121e8e16d5c6e2b2d7,w150.png?author=Lujaszek&auth=fd7e9e023e167ccfad86879b200c0786)
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/jmuhha_F1JXhgI842,q60.jpg)
jmuhha +145
Jako, że "oddasz fartucha" przerobił przepis od "refiki" postanowiłem połączyć te dwa przepisy :)
Z przypraw szedł sumak, świeżo roztarty w moździerzu kmin rzymski czyli kumin, pieprz, oregano, tymianek, sól, papryka słodka wędzona i klasyczna. Generalnie robotę robi marynatą jogortowo-czosnkowa z sokiem z cebuli, oczywiście z dodatkiem mleka. Mięso to było na próbę najważniejsze z Lidla mielone wołowe. Co ciekawe nie musiałem dodawać masła do smażenia. Tak jak inne Mirki miałem problem z krojenie, dopiero tasak dał radę bydlakowi. Z warzyw była czerwona kapusta z octem jabłkowym, sałatka szopska wg. Refiki razem z cebulą na ich sposób + sałata lodowa poszatkowana. Sosy to moja wariacja, ale zrobiłem już tych kebsow z 15. Zauważyłem, że kolejność składników ma znaczenie. Oczywiście nie ma u mnie w składzie żadnego żółtego sera (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Pozostało mi tylko zrobić bułkę jak w "policzona szama", ale na razie za gorąco na piekarnik.
Wołam innego Mirka @MG78 może się podejmie swojej interpretacji. Aha Twój Tavuk Shish kebap robiłem na oryginalnych szpadach, na węglu drzewnym - to jest to (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Fajny przecinek.
Co do miesa, lepiej kupic w sklepie sztuke miesa, zmielic w samemu lub w sklepie i poprawic jakims tluszczem, jesli nie lojem wolowym/baranim to np. smalcem kaczym/gesim. Do krojenia lepiej wziac zabkowane ostrze.
Ja dodawalem zolty ser, gran padano zmieszany z zolta "mozarella", ale ja lubie kebsa z serem.