Wpis z mikrobloga

Wilk pijany lub niespełna rozumu, że daje taką deklarację już teraz. No, ale cóż - widzimy się chyba przy urnach w lipcu, kuce. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nawet szur Jacek potrafi myśleć startegicznie w kontekście II tury w przeciwieństwie do niektórych zwolenników Konfederacji.

#konfederacja #polityka #neuropa #4konserwy #bekazpisu
Pobierz
źródło: comment_1591945012cEdnKWOiJwcZljaef3OcWA.jpg
  • 34
@Kjedne Generalnie to sam myślałem, że Wilk jest umiarkowanym szurem jak na Konfederację, ale szybko zmieniłem zdanie. Stanowi idealny materiał ma film dla JE Koroluka. W każdym razie tutaj ma rację, bo przegrana Dudy jest obiektywnie korzystna dla Konfederacji co mnie smuci, ale chyba jest to konieczna cena.
@Volki Wybór między Bosakiem a Dudą jest zupełnie abstrakcyjny więc nawet na poważnie o nim nigdy nie myślałem. Natomiast teraz jest wybór realny - Duda i mocny PiS czy Trzaskowski i stopniowy demontaż obozu rządzącego. Ta druga opcja jest niezwykle korzystna dla Konfederacji z czego się nie cieszę, ale tak jest. To swego rodzaju cena za odsunięcie kaczystów od władzy.
@RegularJohnny Podobnie abstrakcją jest wybór między dżumą a cholerą. Jestem przekonany, że wiele osób nie zagłosuje w ogóle lub oda głos nieważny. I to będzie najlepsze rozwiązanie.
bo przegrana Dudy jest obiektywnie korzystna dla Konfederacji co mnie smuci, ale chyba jest to konieczna cena.

@RegularJohnny: Krótkoterminowo. Skrajna prawica była w modzie przez ostatnie 6-7 lat, ale to ten trend zaczyna się nie tyle nawet "kończyć", co wręcz odwracać. Czekają ich dwa wielkie "testy" - na rynku lokalnym mamy wybory prezydenckie, na rynku światowym mamy wybory też prezydenckie, ale w USA. Teoretyczna porażka Dudy, potem porażka Trumpa = prawica
@Kjedne: Na razie jesteśmy w fazie "skakania" - raz skrajnej prawicy idzie lepiej, raz gorzej. Skończył się kryzys z uchodźcami, a to było przecież główne paliwo skrajnych populistów z prawej strony barykady, teraz z całych sił szukają nowego "tematu"...

...ale nie idzie. Nie są w stanie wywołać podobnych emocji jak przy uchodźcach, a tego własnie oczekuje ich elektorat - który uwielbia jednocześnie być #!$%@? i przerażony.

Mocno teraz próbują z
Wilk pijany lub niespełna rozumu, że daje taką deklarację już teraz. No, ale cóż - widzimy się chyba przy urnach w lipcu, kuce. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nawet szur Jacek potrafi myśleć startegicznie w kontekście II tury w przeciwieństwie do niektórych zwolenników Konfederacji.

@RegularJohnny: W zasadzie nie rozumiem, do czego pijesz. Zaznaczyłem ostatnio w wyborach JKM. W drugiej turze prezydenckich zaznaczę Trzaskowskiego. W pierwszej zresztą Bosaka raczej
Lewica nie zagłosowałaby na Bosaka w drugiej turze, więc śmieszą mnie takie szury jak ty, który wytyka innym, choć jego szurskie środowisko robi inaczej xD xD xD

@Volki: Trzaskowski dla konfederacji to poprawa jakości względem Dudy. Bosak dla innych nie jest specjalnie poprawą jakości względem Dudy, bo jest tak samo socjalistyczny a do tego jeszcze bardziej antywolnościowy i antyludzki, a teraz związany z tą #!$%@?ą sektą z brazylii fundowaną przez kreml.
@diogene Podobnie w polityce jest Korwin czy Dziambor a jednak są świeżością.

No był w koalicji, a nie w PiSie. Na tej samej zasadzie mogłaby być Konfederacja z PiSem czy PO. Żaden to zarzut, szczególnie że za Bosakiem stoi Konfederacja.