Aktywne Wpisy
duzy_krotki +632
Włączyłem wczoraj "Wielką wodę". Cóż za g---o straszne. Mądrzejsza od profesorów hydrologii Juleczka uzależniona od h-----y (w drugiej scenie już się rucha z jakimś Holendrem xD, aż dziwne, że nie m----n) ratuje Wrocław przed powodzią. Ludzie mieszkający pod Wrocławiem pokazani jak chłopi z 19 wieku. Oczywiście większość mężczyzn przedstawiona jako przygłupy z 80 iq.
#powodz
#powodz
koronawirus +272
Powiedzcie mi, co się stało, że Wykop stał się aż tak bardzo odklejoną i toksyczną społecznościa, która nienawidzi dosłownie każdego? Kiedyś był żarty, że wstyd przeglądać w miejscu publicznym wykop, bo b--ń boże ktoś zauważy. Teraz to nie są żarty, bo tak jest naprawdę. Zaglądam na ten portal od ponad 13 lat i teraz naprawdę zrobił się z tego ściek. Zalało moje miasto, w p---u szkód, ludzie się jednoczyli i ustawiali wory,
**[ Aleksandr Skriabin — Impromptu b-moll op. 12 nr 2, wyk. Władimir Sofronicki ]**
Władimir Sofronicki, prywatnie... zięć Aleksandra Skriabina. Nie poznał jednak kompozytora, zmarł on bowiem, gdy Jelena Skriabina miała 15 lat, para zaś poznała się na studiach. Uchodzi on za najwybitniejszego interpretatora dzieł Skriabina. Sofronicki, rodowity petersburżanin, mieszkał w nim także w początkach oblężenia przez wojska III Rzeszy aż do marca 1942, gdy znalazł się w grupie ewakuowanych. Tak opisywał koncert, który dał 12 grudnia 1942 w Teatrze Puszkina. Dał go... zamiast opłacać czynsz: mieszkał w jego budynku. wraz z grupą artystów:
#usiadzminasluchawkach