Aktywne Wpisy
Czy za 3-5 tys. da się kupić jakieś auto w które nie będzie trzeba władować 20 tys. w naprawę, żeby przeszło przegląd? Na jakie modele zwracać uwagę (zarówno pod kątem pozytywnym ale i też negatywnym).
Moje wymagania:
- radio
- klimatyzacja
- oszczędny silnik
Moje wymagania:
- radio
- klimatyzacja
- oszczędny silnik
Kearnage +121
Mi też nie pasuje, że nie mogę teraz chodzić do pracy, ale jakoś muszę odłożyć na ratę kredytu i życie. Miejcie trochę empatii.
#gospodarka #pracbaza #gornictwo #zalesie #gorzkiezale #bekazlewactwa
@teddybear69: Nie, możesz kupić tanio bo takie są ceny na rynku światowym, twoja praca nie ma na to praktycznie żadnego wpływu.
Komentarz usunięty przez autora
Co to za p---------e że bez węgla to by każdemu zimno było więc mamy być wam wdzięczni.
No idąc takim tokiem rozumowania to wszyscy powinni być wdzięczni: tirowcom bo bez nich nie byłoby bułek xD, programistom bo bez nich nie było by pralek, telewizorów itd, pracownikom tartaku bo bez nich nie byłoby mebli, kasjerkom bo bez nich nic byśmy nie kupili xD
W tym systemie
@teddybear69: No douczyłem się, cena węgla to 61USD za tone a w Polsce więcej kosztuje wydobycie. To ty masz problem z podstawami ekonomi skoro chcesz żeby wydobywać jeszcze dopłacając do interesu i ku*wisz logike twierdząc że dzięki temu że dopłacamy to ceny na świecie są niskie. Prosze cię, megalomania pisowska sprała ci do reszty mózg jeśli uważasz że
@teddybear69: Polskie wydobycie to ledwo pokrywa krajowe zapotrzebowanie, wpływ znikomy. Jakby odchodzić od węgla i systematycznie zamykać kopalnie to nawet nie zauważymy tego w cenach na światowych rynkach. Wiadomo że nagłe ścięcie produkcji wywoła chwilowe zawahanie cen ale to byłoby tylko chwilowe, Australia jest w stanie bardzo szybko
@teddybear69: Polskiego węgla nie można spalić od tak sobie bo jest tak zanieczyszczony siarką i metalami ciężkimi tak bardzo że trzeba by płacić kary za zatruwanie środowiska, trzeba kupić jakiś węgiel i rozcieńczyć to badziewie które wydobywacie wtedy ledwo bo ledwo ale mieści się w normach. Stąd te zwały.
@teddybear69: A ja wpieprzam azbest i jest git xD Chłopskie rozumowanie w formie. Podkłady kolejowe też się palą
@teddybear69: No i co że jest legalny? Legalne jest też lanie na uprawy rzepaku roundupu a jakoś nie chcesz wpieprzać tego. Inne normy obowiązuje paleniska w gospodarstwach domowych a inne w elektrowniach