Aktywne Wpisy

JednaRenkaJedenKaleka +1168

portauprince14 +350
#mecz Takim składem Beenhakker robił Portugalię, półfinalistę MŚ, spaniałe czasy
źródło: 6EBC2F5E-BF09-48E0-8869-36B0014B8BF5
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: 6EBC2F5E-BF09-48E0-8869-36B0014B8BF5
PobierzWykop.pl
wróciłem dla sprawdzenia do tplinka na open wrt i wszystko śmiga
uznałem, że zapytam jeszcze na forum ubiquiti, zaczynam zapisywać problem, a że tam pytają o szczegóły to opisuję, że nie działa na czystym czarodzieju, że urządzenia które nie działają to lg oled, lg g8s... i w tym momencie mnie olśniło, że problem dotyczy też lg g6 i drugi tv lg
oczywiście dwie sekundy i jest wątek, że edgerouter kłóci się z urządzeniami lg
miesiąc k-----y ale wreszcie detektyw borek jest na tropie
#siecikomputerowe #sieci #lg #ubiquiti #edgerouterx
Ogólny konfig powinien być taki, że dhcp serwer ma wpisany poprawny ipek routera i poprawne dnsy. Dodatkowo trzeba ustawić regułkę która będzie
Będę miał chwilę czasu to do tego przysiade i jakby co to pozwolę sobie ciebie podpytać, ok?
Jeżeli chodzi o maskaradę to opis jak to ustawić masz tutaj: https://help.ui.com/hc/en-us/articles/204976494-EdgeRouter-Source-NAT-and-Masquerade
Na sam koniec, aby mieć pewność,
Komentarz usunięty przez autora
Skasowałem maskaradę, w------o cały internet, zrobiłem od nowa maskaradę, chyba taką samą jak czarodziej i o dziwo na razie działa od dwóch dni.
jak zrobić poprawne przekierowanie portów i firewall na edgerouter, żeby działał serwer FTP na qnapNAS?
ale tak łopatologicznie, bo ja średni w te sprawy, najlepiej ze screenshotem z konfiguracji xD
mam stałe IP, FTP na 192.168.1.200:21
chodzi głównie o pobieranie z mojego FTP dla znajomych, bo gdy idzie przez qnapcloud to jest tylko 2 MB/s
źródło: comment_1654259011dKWqNyGKqgEaMxhVCKLWPP.jpg
Pobierz