Wpis z mikrobloga

m----n słowem obraźliwym... ja p------e, jak ograniczonym trzeba być aby nadać temu słowu wydźwięk negatywny?

wiem, że to tylko g---o znacząca internetowa wojenka, ale dawajcie dzbanowi "haha" pod postem
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10216817665854464&set=a.1253883467704&type=3&theater

#gorzkiezale #internet #gonciarz #youtube #facebook
mmenelica - m----n słowem obraźliwym... ja p------e, jak ograniczonym trzeba być aby ...

źródło: comment_1591468206BtioCIyTfoTtVA9wm5yDpo.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@suluf: Jasne, że może bo to ich opinia i mogą ją wyrażać. Jeśli będzie się to nie podobało grupie bez żadnych nacisków i sugestii i zostanie przyjęte przez całość społeczeństwa w dłuższym okresie czasu jest to definicja zmiany naturalnej języka.
  • Odpowiedz
@djtartini1: tak jak słowo negro w USA ( ͡° ͜ʖ ͡°). Bez nacisków i sugestii ? Znaczy mają się nie odzywać i czekać aż reszta społeczeństwa sama na to wpadnie, oczywiście w naturalny sposób bez żadnych odgórnych ruchów
  • Odpowiedz
@suluf: No jeśli komuś się to nie podoba to niech o tym mówi, a nie, że jakiś biały mu wmawia, że to jest obraźliwe i tak nie powinno być. Dziwne, że akurat biali najwięcej się wypowiadają w tej sprawie, jakby to ich najbardziej obrażało. Zresztą to jest dyskusja akademicka, bo słowo m----n nie jest obraźliwe nie wiadomo co będzie w przyszłości i nie ma sensu nad tym dywagować, tylko skupić
  • Odpowiedz
Zresztą to jest dyskusja akademicka, bo słowo m----n nie jest obraźliwe

@djtartini1: Dla ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@suluf: No jeśli komuś się to nie podoba to niech o tym mówi, a nie, że jakiś biały mu wmawia,

@djtartini1: To już się gubię komu wolno zmieniać język ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz