Wpis z mikrobloga

Hejka Miruny

Po 10 dniach na #finasteryd odczuwam mniejsze libido i faktycznie erekcja jest trochę słabsza, w międzyczasie tez miałem ochotę na dziwne rzeczy jak kobieta w ciąży ale to przeszło xD

Ogólnie nie ma tragedii, chociaż na początku się trochę przestraszyłem, podobno to jest szok dla organizmu i przejdzie, nie przeszkadza mi to jakoś mocno. Zobaczymy za kolejny tydzień, najwyżej będę zmniejszał dawkę i jeżeli utrzymają się te efekty uboczne za miesiąc/dwa to po prostu odstawię ten lek bo różowa może być niezadowolona xD

Pozdro z frontu walki z #lysienie

#wlosy #zakola #addisilysienie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@herek22: codziennie od miesiąca biorę tabletkę Z-Balance LITE (zinc balance V2) 30mg cynku i 2 mg miedzi tylko nie na noc, a po śniadaniu, lepiej na noc brać ;)?
  • Odpowiedz
@Major_Kogz: zmniejszyłeś dawkę/częstotliwość czy cały czas tak samo. Właśnie to też jest ciekawy temat. Czy po pewnym czasie skutki uboczne, które odczuwamy znikną, jeśli będziemy konsekwentni. Z tego co czytałem to z ubokami na finie jest loteria i mogą się pojawić nawet kilka lat po braniu leków.
  • Odpowiedz
@Pearson różnie eksperymentowałem. Na początku wjechałem na 1mg i własnie wtedy zaczęły sie skutki uboczne. Nie jakieś okropne, ale czułem różnice. Później zjechałem do dawki 0.5mg dziennie i właśnie wtedy zaczeło sie poprawiać. Teraz od miesiąca jade 1mg co drugi dzień i jest dobrze. Zobaczymy czy nie przyniesie to skutków ubocznych w postaci ponownego wypadania włosów.
  • Odpowiedz
@Addis: czyli żeby kupic finasteryd, trzeba pojsc do lekarza np. Rodzinnego po recepte tak?
Z tego co widzę jest duzo preparatów z finem, na co zwrocic uwage przy wyborze?
  • Odpowiedz
@zraziol: do dermatologa najlepiej i zrobić jeszcze badania czy łysienie nie jest spowodowane np tarczyca, a co do typu finasterydu to wszystkie są takie same, najlepiej wybrać najtańszy, ja biorę Finahit
  • Odpowiedz