Wpis z mikrobloga

#iphone #ipad #ios #apple #android

Używam na codzienne iPhone rozważam zakup tableta. Albo to będzie iPad zwykły 10.2 nowej generacji albo Galaxy TAB S6 lite, są w podobnej cenie. Potrzebuje go do magazynowania plików, pisemnego tworzenia notatek, przeglądania internetu.
Wydaje mi się że Samsung był dał radę do tego jest w miarę mniejszy i zgrabniejszy jeśli chodzi o stosunek ekranu do ramek.
iPad z kolei jest bardziej ograniczony systemowo, ale to wciąż iOS który nie ustępuje Androidowi.

Nie wiem już co wybrać _
  • 21
Jeśli masz iPhone, to iPad będzie ładnie się komunikował. Także przesyłanie zdjęć, czy filmów (a najczęściej mamy ze sobą telefon), będzie bardzo wygodne i dziecinnie łatwe. Do komunikacji z komputerem, zakupionym dodatkowo pendrive z wejściem lightning. Dodatkowo masz dysk iCloud i możesz ściągnąć aplikacje do obsługi dysku Google.
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@190chad: mam taki sam dylemat ( ͡° ʖ̯ ͡°) Ale patrząc na wsparcie Apple i sam fakt iPadOS czyli system pisany pod tablety to chyba warto poświęcić trochę hardware na rzecz software biorąc pod uwagę to, że przez te kilka lat będzie śmigał bez problemu czego o Samsungu niestety nie można powiedzieć.
@Odakle: szkoda że ten iPad ma bardzo ograniczona pamięć do tego nie będę mógł na nim przechowywać plików jak na komputerze. Więc ostatecznie i tak będę musiał dołożyć na większą pojemność, nie mogę się przekonać do chmury.
Do tego położenie i tak niezgrabnego ekranu tworzy za duża odległość od szkła co może okazać się strzałem w kolano przy pisaniu - będę na nim dużo pisał notatek. Pozostałe wady to to #!$%@?