Wpis z mikrobloga

Dlaczego wyskakuje mi taki błąd jeśli chcę włączyć symulację? To już któryś raz z kolei. Nie wiem o co chodzi z maksymalną liczbą wystąpień. W jaki sposób sobie z tym radzić? Oprogramowanie STEP 7 z symulatorem.
Robię dopiero network 2, nawet jak wyrzucę wszystko z network 1 i skompiluję, to dalej to wyskakuje, ech.. Pomoże ktoś?
#sterowniki #siemens #pytaniedoeksperta #studia #studbaza #automatyka #robotyka #plc
Amestris - Dlaczego wyskakuje mi taki błąd jeśli chcę włączyć symulację? To już który...

źródło: comment_1590925315BoSe8dZ3YUsNXsqHMR5OfG.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Amestris: symulator uruchamiasz raz a potem tylko wygrywasz do niego program jak do normalnego PLC przez "download program". Przypadkiem nie uruchamiałeś po każdej zmianie symulacji ponownie?
  • Odpowiedz
  • 0
@Demon_Maxwella: @zelazunio: w sumie racja. Za każdym razem wyłączałam symulator i włączałam od nowa (XD). Pierwszy raz pracuję w tym programie. Kiedyś robiłam programy w jakimś średniowiecznym programie.
I w sumie też zaczęłam robić jedno zadanie - jeden projekt, bo wcześniej robiłam po dwa albo trzy krótkie zadania w jednym projekcie. I może też tu był problem, bo może to jakoś ze sobą kolidowało
  • Odpowiedz
  • 0
@deeptrue: Dzięki. Z racji tego że jestem dziewczyną, a że już poszłam w tym kierunku zawodowym, myślę, że lepiej byłoby ogarnąć programowania na poziomie dobrym (lepszy zawsze można osiągnąć w pracy). Obawiam się, że nikt do UR mnie nie weźmie XD
Dlatego się z tym zapoznam. Chociaż kurde.. Mam wersję na 14 dni tylko zainstalowaną, żeby coś na studia zrobić. I tu jest lipa.. Musiałabym kupować
  • Odpowiedz
@Amestris: nigdy w Polsce nie widziałem kobiety w tym zawodzie ;] ale nie idź na UR, to zła droga. Z 14 dniowym trialem wszyscy radzą sobie używając odpowiednich programów.
  • Odpowiedz
  • 0
@deeptrue: No właśnie.. Ale chyba już za późno na zmianę profesji skoro kończę właśnie 2 rok Air xD
Aktualnie pracuję w UR, ale jako asystentka. Jakieś wskaźniki, tpm, magazyn części zamiennych i inne takie pierdoły. Jednak jestem świadoma tego że na zawsze tu nie zostanę i trzeba będzie sobie radzić.
Myślisz że jak przysiądę do programowania to będę miała szansę na pracę przy sterownikach PLC?
Pod powiedziałbyś na pw jak
  • Odpowiedz