Aktywne Wpisy
Kagernak +255
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
WezelGordyjski +197
#marszniepodleglosci
Podręcznikowa prowokacja.
Flaga LGBT, a dwa piętra niżej stanowisko kamerzysty na balkonie.
Przypadek, nie?
Podręcznikowa prowokacja.
Flaga LGBT, a dwa piętra niżej stanowisko kamerzysty na balkonie.
Przypadek, nie?
#koronawirus #bekazpisu
Ja nie mówię, że nie mam już dość ograniczeń itd. Ale jesteśmy jedynymi którym coś nie pyka xD mozliwe, że to problem z wykonaniem. Na papierze wszystko ladnie, ale w praktyce wyszła klucha. Fakt faktem, że teraz
@banjo: Mi nikt nie zwrócił mimo że mijałem raz policjanta na chodniku, raz przechodziłem
I dowód anegdotyczny koło mojej firmy od lat nikt nie zginął w ciągu epidemii trzy wypadki śmiertelne.
@Wejszlo: no i co z tego, że nie ma? Jesteś kolejną osobą, która uczepiła się "oooo, zakażenia rosną, zoabcz jak ta liczba tylko rośnie!". No i co z tego, że rośnie skoro przebieg chorowania tych ludzi jest na poziomie przeziębienia, a poważnej hospitalizacji wymaga jakiś promil? Czy z powodu chorowania w domu paru tysięcy ludzi mamy o---------ć takie szopki na cały kraj
@Krupier: Tak, a ten tysiąc ludzi na 22k potwierdzonych przypadków to nie potrzebowali być hospitalizowani. W tej chwili jest hospitalizowanych 2 tysiące ludzi
@Pawu1on: no i? Czy szpitale są zapchane? Czy nie wyrabiają? Czy są problemy? Nie, nie ma. Ludzie sobie leżą w szpitalu, część krócej, część dłużej, część pewnie niestety już nie wyjdzie, ale to wciąż są małe liczby na to co próbuje nam się zasugerować. To bynajmniej nie jest
w tym wszystkim chodzi o to, że do końca nie wiadomo ile z naszego kraju osób faktycznie wymagałoby hospitalizacji bo na tę chwilę promil ludności zaledwie zachorował. Do tego prawie żadnych informacji na temat wirusa, Chiny kłamią w swoich raportach i reszta świata sama musiała ogarnąć temat żeby wiedzieć na czym stoi. Do tej pory nadal jest masa niewiadomych i odblokowywanie wszystkiego powinno być bardziej zachowawcze.
W Polsce dużo
@Wejszlo: no właśnie, promil. A panika jakby świat miał się skończyć. I już bardzo dużo wiadomo m.in. właśnie to, że niepotrzebne są tak mocne ograniczenia.
Do kiedy chciałabyś utrzymać obostrzenia, zakładając że w cyferkach z Ministerstwa (przypominam, że cyferki z Ministerstwa to nie jest wiarygodny obraz skali epidemii, bo tego nie zna nikt) tendencji spadkowej nie będzie, albo - odpukać - będzie np. lekko wzrostowa?
Miesiąc, dwa, cztery? Rok? Dwa lata? Do czasu opracowania szczepionki?
@Krupier: Tyle żeś napisał ale nie
@Pawu1on: nie chcę cię smucić, ale nic mi nie zrobiłeś. :(
Przykro mi też, ale to jest prawdą - szpitale nie są zapełnione, poważnej hospitalizacji wymaga promil, większość choruje sobie spokojnie w domu. Cóż, peszek dla panikarzy.
Komentarz usunięty przez autora