Macie gdzieś może działający przykład z PHPmailerem? Potrzebuję zwykły formularz kontaktowy. Żaden ich przykład z githuba nie działa, nawet nie daje żadnego błędu. Siedzę nad tym i cholera nie wiem nawet co robię nie tak. Próbowałem z SMTP, bez SMTP – dupa.
@mrzonek: Panie dej pan spokój... Mailgun lub coś podobnego... Mówi to coś panu? To co robisz jest głupie z kilku powodów szczególnie w okolicznościach takich że nie wiesz jak to odpalić.
$mail->SMTPDebug = 2; // enables SMTP debug information (for testing) // 1 = errors and messages // 2 = messages only Chociaż cokolwiek powinien i tak wyświetlić, bo w tych przykładach jest echo z informacją czy poszło czy nie
@mrzonek: a może zostałeś zablokowany na serwerze mailowym? :D możesz mieć problem z certyfikatami, portem albo czymkolwiek. kombinuj aby odpalić debugowanie i się przekonasz co mu dolega.
@przemek6085: Jak znam życie to jest zablokowany port 25 i 587 po stronie usługodawcy hostingu. Wielu tak robi bo często usługa jest wykorzystywana do slania spamu. Jest tak na digital ocean, vultr i wielu innych. Na współdzielonych to raczej standard
Potrzebuję zwykły formularz kontaktowy. Żaden ich przykład z githuba nie działa, nawet nie daje żadnego błędu. Siedzę nad tym i cholera nie wiem nawet co robię nie tak. Próbowałem z SMTP, bez SMTP – dupa.
#webdev #php
$mail->SMTPDebug = 2; // enables SMTP debug information (for testing)// 1 = errors and messages
// 2 = messages only
Chociaż cokolwiek powinien i tak wyświetlić, bo w tych przykładach jest echo z informacją czy poszło czy nie
@przemek6085: włączon. Mieli długo i na końcu nic.
spróbuj może na jakimś innym serwerze, bo prosty przykład ze strony powinien bez trudu śmigać
możesz mieć problem z certyfikatami, portem albo czymkolwiek. kombinuj aby odpalić debugowanie i się przekonasz co mu dolega.