Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +64
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Operator_imadla +526
Miasto #plock daje 20 milionów na klub Wisła Płock i 100zlotych na ośrodki adopcyjne xD
#kryptowaluty #bitcoin
Komentarz usunięty przez moderatora
@kk887s: Ludzie jakieś kombinacje robią, że hajs z Revoluta na Coinbase czy Coinbase Pro wymieniają. Pewnie bez KYC się nie obędzie.
Jeśli do 200zł to może swap.ly? I przelej sobie na konto (np. Electrum)
Komentarz usunięty przez moderatora
@fervi: czyli po prostu wpłacam odpowiednią ilość złotówek przelewem i dostaję bitcoiny na portfel? Właśnie założyłem wcześniej Electrum, ale nie do końca wiedziałem jak można wymienić pieniądze. Wiesz może ile trwa wpłata na portfel bez weryfikacji?
@kk887s: Powinna dość szybko, ale sporym problemem są przelewy bankowe, które są raz na X czasu, więc nie zdziwię się jeśli dzisiaj przelejesz, a jutro dojdzie.
Ale tak; Bitcoiny na portfel. Warto nie wpłacać bezpośrednio sklepikarzowi właśnie z powodu przelewów itd, tylko sobie przelać na portfel i z niego słać dalej
Na swap.ly od razu wklej adres sprzedawcy i ustaw kwotę BTC tyle ile chce sprzedawca. Unikniesz w ten sposób opłaty za transfer bitcoina a na swap.ly kup szybkim przelewem expres elixir lub blik.
W sumie plaisant ma rację, jeśli byś to szybko ogarnął to możesz bezpośrednio ze swap.ly do sprzedawcy przelać
@kk887s: Jak już zapewne sam widzisz, nie ma prostego rozwiązania. Bitcoiny są trudne wbrew temu co twierdzą kryptonaganiacze. Olej temat.
@plaisant: Nie uda się wycyrklować co do satoshiego.
@69btc: no to złotówkę więcej, @kk887s: jak wyślesz minimalnie więcej to sklep się nie pogniewa
zależy w jakim masz banku konto, może przyjść potwierdzenie na maila