Aktywne Wpisy

4ntymateria +172
Ceny #!$%@?ło (ಠ‸ಠ)
Kawałek bagietki, troche starego sera i mięsa z dupy knura 30 złoty.
#krakow #finanse #pieniadze #inflacja #jedzzwykopem
Kawałek bagietki, troche starego sera i mięsa z dupy knura 30 złoty.
#krakow #finanse #pieniadze #inflacja #jedzzwykopem
źródło: temp_file5869844153414626098
Pobierz
EloBreko +203
Takim autobusem będzie jeździć reprezentacji Polski podczas euro 2024 #reprezentacja #pilkanozna #przypadkowymurzyn
źródło: 1000030909
Pobierz

Parę dni temu dostałem quality nagranie z naszego całego wystąpienia konkursowego, więc dzielę się nim z Wami. Zapraszam do wysłuchania "Suity Bergamasque" Clauda Debussy'ego w wersji na harfę i gitarę, wszystkie części włącznie ze znanym "Clair de Lune" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#muzyka #muzykaklasyczna #gitara
@eldo16: dziękuję (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
źródło: comment_1590351254o8uArUfCUNy3sBdwWhj39n.jpg
Pobierz@quisquis: ty serio pomyślałeś, że vel to po niemiecku albo?
@kakorass: a jak myślisz, kto to tacha po schodach ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Rzadko się wypowiadam na wykopie, ale naprawdę mi się spodował Wasz występ, gratuluję.
Dużo gram w gry strategiczne i to głównie tam delektuję się tego rodzaju muzyką. Myślę że na serio pownniście się zainteresować sprzedaniem praw autorskich do jakichś gier strategiczno ekonomicznych, mogłoby być wzięcie. Możliwe że większe wzięcie niż gdzie indziej.
To nie jest żaden żart, Wasza muzyka naprawdę umiliłaby mi budowanie np. starożytnej cywilizacji w Pharaonie, Zeusie lub Cywilizacji
1. Za ile taka harfa?
2. Na co są tam w niej te pedały? :)
1. Dużo ( ͡° ͜ʖ ͡°) są różne oczywiście, ale w tym sklepie możesz przejrzeć przykładowe ceny :
https://www.henglewscy.com.pl/sklep?wid=21246&func=productList&cid=315
2. Pedały służą do zmiany wysokości dźwięków. To jest trochę jak z białymi i czarnymi klawiszami na fortepianie. Powiedzmy, że struny harfy to białe klawisze, a jak chcemy uzyskać te czarne, to właśnie musimy użyć pedałów. Tam jest taki dość skomplikowany mechanizm, który powoduje zmianę długości struny, czyli
@pankos: ( ಠ_ಠ)