Aktywne Wpisy
inko-gnito +8
Co myślicie o stylu dzisiejszych 30-40 latków? Ja zauważam dwie skrajnosci- jedni nadal czują się dwudziestolatkami i noszą koszulki z postaciami z bajek (dragonbole itp.), spodnie dresowe i buty Adidas/Nike. Drudzy, nawet jeśli nie osiągnęli żadnej ważniejszej pozycji zawodowej, na co dzień ubierają się bardzo "służbowo", czyli koszula (bez krawata), spodnie typu chinosy itp. (w kratę), półbuty lakierowane/zamszowe.
Według mnie, to właśnie ten wiek jest dobry do noszenia na co dzień koszulek
Według mnie, to właśnie ten wiek jest dobry do noszenia na co dzień koszulek
Pepe_kolchoznik +22
Kupowanie w media expertach albo euro RTV i tego typu sklepach to jakiś chory cyrk. Od zawsze zamawiam takie rzeczy przez internet, ale dziś sobie znalazłem telewizor, był po cenie internetowej więc stwierdziłem, że pójdę i spróbuję wziąć sobie go na raty. Na wstępie powiedziałem, że nie jestem zainteresowany żadnym ubezpieczeniem na produkt i poprosiłem, aby sprawdził gość mi tą zdolność i sprzedał na raty. Zapytał grzecznie na ile chcę, ja odpowiedziałem,
Podział działki, czy ktoś się zna?
Mam działkę - 7000m2, w MPZ - mieszkaniowa jednorodzinna.
Chciałbym część tej działki sprzedać sąsiadom. każdemu wedle zasług :D
Teoretycznie aby działkę podzielić każdej muszę zapewnić dostęp do drogi publicznej. Czy można to zrealizować poprzez służebność na działkach kupujących? Bo normalny dostęp to jest od drugiego końca działki.
Czy mogę spodziewac się jakichś trudności prawnych?
Chodzi o to że tutaj celem podziału jest WYŁĄCZNIE powiększenie działek sąsiednich.
@theoforos1: Czyli mówicie że geodeta lokalny dla danego miejsca jest właściwą "instytucją"?
jak sugerują przedmówcy, pogadaj z geodetą
Komentarz usunięty przez autora