Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kontra: ciężko powiedzieć. jak smakuje dobrze to spijaj szybko. Chyba że zamienisz się w człowiek-odwrocony wulkan to w kanał.
@kontra: no za dobrze nie wygląda, ale czy pleśń? Raczej byłoby takie włochate ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak nie wali octem, kiblem, czy innym gównem, to bym kegował, zawsze możesz potem przelecieć butle NaOH
@RomeYY: zdejmuje pokrywe, odkrecam obydwa zawory, wyjmuje wewnetrzne rurki od tych zaworow i mam golego kega - i myje normalnie z plynem do mycia naczyn, reka, co prawda z bolem, ale wchodzi na styk xD Pozostale elementy ida do nadweglanu sodu. Potem montuje z powrotem, zalewam roztworem nadweglanu sodu i plukam calosc od wewnatrz.

Teraz pewnie bede musial przeleciec calosc soda kaustyczna.
@HansLanda88: mieszanka "owocow lesnych" (truskawki, maliny, borowki, jezyny), mrozone, zblendowane w wysterylizowanym blenderze i wrzucone do wiadra.

Mysle, ze moj blad polega na tym, ze za dlugo to czekalo - sprawdzilem kalendarz i one jednak byly w tym wiadrze trzy tygodnie. Przy tych temperaturach to musialo sie stac, ale mialem bardzo zajety maj i nawet nie myslalem o piwie. Normalnie powinienem byl to przelac po max 4-5 dniach.