Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#niebieskiepaski #rozowepaski #przegryw #wygryw

Dlaczego bardziej liczy się to jak ktoś wygląda, ile zarabia lub czy pochodzi z bogatej rodziny, a nie to, że jest dobrym, grzecznym i pomocnym człowiekiem, który jest gotów poświęcić czas i zdrowie dla innych? Dlaczego tacy ludzie są poniżani tylko dlatego, że nie są wysportowani tak jak ich rówieśnicy? (To widać np. w szkole jak są gnębieni ci co są najgorsi z wfu). Dlaczego puste dziewuchy ubrane jak prostytutki wyśmiewają spokojną i skromną dziewczynę? Dlaczego ktoś kto lubi sobie pograć na komputerze lub poczytać fantastykę jest uważany za nieudacznika? Dlaczego ignoruje się kogoś tylko dlatego, że jest niski lub cierpi na nadwagę i nie może schudnąć mimo diety i codziennych ćwiczeń? Tu nawet nie chodzi o #zwiazki #zwiazki tu chodzi o to dlaczego poniżacie takich ludzi, śmiejecie się z nich, zamiast po prostu raz ich zaprosić na imprezę? Dlaczego dokuczacie słabszym? Może ktoś z ich rodziny cierpi na nieuleczalną chorobę, może ktoś ma traumę lub stracił kogoś w młodym wieku. A wy zamiast traktować ich jak ludzi gnębiliście ich niszcząc ich psychikę co w dorosłym życiu doprowadziło ich do #depresja i niskiego poczucia własnwj wartości.

Ja jakoś nigdy nikogo nie obrażałem i nikogo nie krzywdziłem. Owszem nie odniosłem co prawda sukcesów miłosnych, towarzyskich i finansowych nigdy. Nie mam dobrze płatnej pracy i nigdy nie byłem prymusem. Jednak zawsze staram się iść do przoduci stawiać sobie cele. Staram się ćwiczyć i rozwijać mimo, że wiem, że nie dogonię najlepszych. Może nie nadaję się do tego świata bo staram się być dobrym i grzeczym. JEDNAK NIE ZAMIERZAM SIĘ ZMIENIAĆ I BĘDĘ TRWAĆ PRZY BYCIU DOBRYM NAWET JEŚLI NIGDY NIE BĘDZIE MI PRZEZNACZONE SZCZĘŚCIE !!!

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5ec3f6c6f5c87a77924b53e8
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Przekaż darowiznę
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: bo ludzie to trochę zwierzęta i kierują się instynktami. Po wpisie domyślam się, że jesteś jeszcze dość młody. Pocieszę Cię, z wiekiem ludzie się socjalizują, zwłaszcza w większych społecznościach i wartościowy zaczyna być nieco inny zestaw cech.

A z depresją idź do specjalisty.
  • Odpowiedz
  • 7
@AnonimoweMirkoWyznania
Warto być dobrym, nie warto być naiwnym.
Chyba Peterson często powtarzał, że człowiek, który nie odkrył w sobie bestii i nie wie do jakiego zła jest zdolny - nie może być prawdziwie dobry.
Wtedy jesteś świadom swoich decyzji i konsekwencji, znając tylko połowę natury człowieka pozostajesz moralnie nierozwinięty.

Szanuję za wytrwałość w rozwoju, często ta konsekwencja wystarczy, aby być szczęśliwym (raczej w długoterminowych perspektywach) - jednym słowem świadomość siebie jest
  • Odpowiedz
BĘDĘ TRWAĆ PRZY BYCIU DOBRYM NAWET JEŚLI NIGDY NIE BĘDZIE MI PRZEZNACZONE SZCZĘŚCIE !!!

@AnonimoweMirkoWyznania: to szlachetne, ale warto rozwinąć w sobie pełen zestaw cech aby radzić sobie w każdej sytuacji, poleciłbym przeczytanie "Idioty" Dostojewskiego do przemyślenia
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: kasy do trumny ze sobą nie weźmiesz, jedyne co możesz tu zostawić to dobre uczynki ;)
W szkole to potrzeba przynależności do jakiejś grupy, wysmiewanie się to zwyczajny strach przed odrzuceniem, bo nic tak nie łączy jak wspólny wróg;)
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: szczerze to dziewczyny w wieku 13-18 już takie są potem dorośleją. Takie przywileje ma ten wiek bo dorosła kobieta ma gdzieś jak ubrana jest ekspedientka w sklepie. Poza tym niski wzrost to problem tylko heteroseksualnych facetów. Z resztą wysokie kobiety mają gorzej bo modelką nie każda zostanie, a trudno o faceta 2m.
  • Odpowiedz