Aktywne Wpisy
sawardega +97
Na live zapomnialem powiedziec ktoreo kontach na wykopie ludzi z fame np. RafDan to pracownik Boxdela mysle ze sami szybko namierzycie :D
#famemma
#famemma
Siemka.
Mam 21 lat, nigdy nie miałem dziewczyny.
Jestem strasznie samotny - wygłodniały dotyku, już nawet nie mówię o seksie ale o chociażby zwykłym przytuleniu się do kogoś, laski mają z tym łatwiej bo nawet te samotne przytulają się z koleżankami :(
do rzeczy
Kieruje moje pytanie do starszych mądrzejszych kolegów, myślicie że założenie konta na tinderze ma dla mnie jakikolwiek sens? przyszła mi do głowy taka opcja ponieważ nie pije alkoholu
Mam 21 lat, nigdy nie miałem dziewczyny.
Jestem strasznie samotny - wygłodniały dotyku, już nawet nie mówię o seksie ale o chociażby zwykłym przytuleniu się do kogoś, laski mają z tym łatwiej bo nawet te samotne przytulają się z koleżankami :(
do rzeczy
Kieruje moje pytanie do starszych mądrzejszych kolegów, myślicie że założenie konta na tinderze ma dla mnie jakikolwiek sens? przyszła mi do głowy taka opcja ponieważ nie pije alkoholu
Ja już #!$%@? nie mam siły, przez moją rodzinę marnuje potencjał jaki próbuje z siebie wykorzystać na maxa i zaraz się popłacze znowu. Chciałbym żeby ten wpis był baitem, ale tak niestety nie jest... Przepraszam za pismo ale wyłączyli mi korki i piszę z telefonu w dodatku 3:16...
Mógłbym się rozpisać co i jak że rodzice po rozwodzie, uciekłem z matką do mojej babci czyli w skrocie jej mamy.
Chodzi o to że rok temu odczułem potencjał na programowanie, nigdy za to nie brałem się na poważnie, aż przyszła na to pora i zabrałem się za pierwsze projekty. Lata temu coś próbowałem ale to tak na odwal się, ale zauważyłem że teraz mnie wciągnęło to bardzo od roku lekko ponad. Jak kogoś to interesuje to tworzę sam na komputerze grę w unity 2D która miała trafić na androida, coś na podstawie survivalu z umiejętnościami, mikropłatności to jedynie by były jakieś kosmetyczne... Miało mi to pomóc z dalszym moim rozwojem i zarobieniem na jakieś mieszkanie byle żeby ich nie widzieć na oczy.
Od miesiąca zająłem się moja pierwsza gra, tak mowa o tej co napisałem, tłumacząc im że chciałbym zostać programista nie zrozumieli ani kawałka tej wypowiedzi, zaczęło się od tego że " jak to programista, zarobisz na tym grosze! " A jak zacząłem im omawiać bardziej to nie odzywali się do mnie bo wiecie co powiedziałem? Że to dobry zawód z przyszłością to żaczeli wyskakiwać że ich przedrzeźniam. Ale dzisiaj doprowadzili mnie do stanu że się rozpłakałem, w skrócie pracowałem 4 godziny klepiąc kod, chciałem to zoptymalizować bardziej dodać jakieś dodatki etc, aktualnie teraz jak pisze jest 3:29 miałem skończyć o 3 i iść spać. Babcia mi wbija o 2:40 że mam iść spać ja do niej że projekt dokańczam, ona zrobiła wielkie oburzenie że max 3 i wyłącza, wiecie kiedy wyłączyła mi korki? O 2:55 bo spojrzała się na zegar źle przestawiony gdzie trzeba wstawić nowe baterie że jest 3:10 XDD, wylaczylem przedwcześnie pech chciał że aktualizacja windowsa 10 przy wyłączaniu była i nie wiem czy czasem nie mam już po grze która klepałem godzinami całkiem... oczywiście jej tego nie dało się przetłumaczyć bo zegar to zegar xD Mama nie lepsza, uzależniona od alkoholu od momentu rozwodu czyli 9 lat ponad psuje mi nastrój średnio co 2-3 dzień, ogarnia zegar ale jak mówię jej słowo programista to od razu wielkie oburzenie. Gdyby chociaż zrozumieli, ale czego spodziewac się po osobie która głosuje od zawsze na PiS bo pincset plus od Ziobro XDD tak od prokuratora ona mi mówi że dzięki pincset plus ludziom się lepiej żyje, i nigdy gimnazjum nie ukończyła, czyli za jej czasów takie szkoły jak teraz, jeszcze mam jakieś godziny policyjne w domu że sprawdzają po nocach czy przed kompem nie siedzę XD, matka skończyła szkołę średnią gdzie poznała mojego tatę w wieku 30 parę lat... Narobili się długów na 400 tysięcy razem, mają komornika od 10 lat ponad i nic z tym nie robią, ojciec to od 8 lat jest na utrzymaniu swojej mamy, babci mojej drugiej po prostu, i nie mogę z nim mieszkać bo jest menelem który nic nie robi, to znaczy nie pije alkoholu no ale jest agresywny często...
Matka pracuje na czarno i jest dymana często na pieniądze od Janusza Biznesu że podwyżkę da a nigdy nic nie dał, to nawet nie jest najniższa krajowa... 1700 zwykle dostaje, czasem mniej.
Błagam powiedzcie mi co mam zrobić, oni mają takie płytkie myślenie że nic im nie da się wpoić do głowy, oni mają myślenie 30 lat wstecz typowo komunistyczne że praca fizyczna i #!$%@?... A jak coś im chce powiedzieć to od razu awantury nakręcają sami... Żeby było że nie płacę za mój prąd który używam do kompa, ale Ja #!$%@? często się dokładam bo pracuje aktualnie zdalnie i często coś tam robię prostego na zlecenie oprócz tej gry, szkoła średnia za mną, planuje uzbierać na studia płatne również i ciężko jest przez nich... Lvl 19 i jak coś źle napisałem, powtórzyłem to przepraszam jeszcze raz na fonie pisze a nigdy nie lubiłem klikać klawki dotykowej. Grać to tak dlatego ta grę na andka tworzę żeby zarobić na mieszkanie jakieś...
#pytanie #patologiazewsi #programowanie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5ebf47a2f5c87a77924b4ced
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Przekaż darowiznę
Znajoma tak zrobiła też w podobnej sytuacji i gdy większość jej rocznika była na 4-5 roku studiów i szukała pierwszej roboty, to ona już z kilkuletnim doświadczeniem i zarobkami >3000 zł netto w
1. repozytorium
2. uciekaj z mieszkania
3. powidzenia :)
jak bedziesz potrxebowal pomocy z kodem/pogadac - odezwij sie (15+lat w it)
Utrzymasz się z pracy na pół etatu (nie będą to luksusy ale nie będziesz klepał biedy) a pozostały czas wykorzystasz na rozwój
na 98% twoja gra bedzie nie wypałem i zarobi mało albo w cale. Life is brutal. Pisanie gry daje skille, ale jeśli liczysz ze sie ztego utrzymasz to prawdopodobnie jestes w bledzie.
Musisz być młody skoro uwazasz ze siedzenie do 3 w nocy to dobry pomysł. Nie to nie dobry pomysł. Zachowujesz
Komentarz usunięty przez moderatora