Wpis z mikrobloga

no nie mogę z tego mojego wiejskiego OSP. Spoko, chłopaki robią dobre uczynki ale na #!$%@? oni włączają syrenę w OSP kiedy z jakiegoś auta wyleje się trochę oleju i do tego jadą na sygnale na miejsce? Dzisiaj też zapiałem mocno kiedy zobaczyłem 2 wozy strażackie jadące gdzie szybko na sygnale. Patrzę później na fejsie a jakiś koleś się zgubił w kukurydzy i jechali go szukać XD

#osp #strazpozarna #heheszki
Pobierz SiekYersky - no nie mogę z tego mojego wiejskiego OSP. Spoko, chłopaki robią dobre uc...
źródło: comment_xM6Mvr5S8ONXs09QdSs22LddKeUHf0Fi.jpg
  • 14
@SiekYersky: @d__g: w sąsiedniej wsi ostatnio wyli i pojechali na sygnale, bo jakiejś babce się rurka od wody rozwaliła i jej piwnice zalało ;___________; na sygnale do wypompowywania. Pozdro.
Tak oczywiscie wiecie na co ida podatki. Gamonie jedne zamiast głupoty pisac, to zapytajcie strazakow a sie dowiecie !

OSP to ochotnicy, nie siedza na dupie w straznicy i nie czekaja na wyjazd. Pracuja ucza sie itp. Syrena to sygnał uruchamiany przez straz Panstwowa. Ci co słysza sygnał, leca do bazy (strażnicy OSP) wsiadaja w auto i jada. W małych miejscowosciach straz to lans czesto no i oczywiscie prestiz. A ze jada