Aktywne Wpisy
MrBeast +515
Borealny +75
To jest #!$%@? #!$%@?, że od następnego roku już nie pograsz w gry na steamie jeśli nie masz Windows 10 lub 11. Przecież to nie są aż takie stare systemy. Pójdą zapewne w ta samą stronę co EA z ich zasranym EA App, czyli telemetria i szpiegowanie na każdym kroku.
Oczywiście wszystko wyjaśniają kwestią bezpieczeństwa. Wujek Sam pewnie też zachwycony że branża gier tak się przed nim płaszczy i będzie dostarczać danych
Oczywiście wszystko wyjaśniają kwestią bezpieczeństwa. Wujek Sam pewnie też zachwycony że branża gier tak się przed nim płaszczy i będzie dostarczać danych
Ważne aby trzymać się przedziału cenowego. Całość pierwszego zakupu 5 szt whisky chcę zamknąć w granicach 700-850 zł.
Interesuje mnie przede wszystkim rocznik oraz zróżnicowanie w wyborze tj. rodzaj smaku, finiszu itp. Chciałbym aby smak był przede wszystkim w każdym przypadku o ile to możliwe inny, nie powinny się upodabniać do siebie, zlewać w jedno.
Wstępnie wybrałem:
1. Glenmorangie, The Original, 10
2. Bowmore, 10 YO
3. Glenfiddich 12 YO
4. Monkey Shoulder 1 Ltr, 40%
Biorę również pod uwagę:
1. ABERFELDY 12 YO, SINGLE MALT SCOTCH WHISKY
2. GLEN DEVERON 16 YO
3. GLEN GRANT 12 YO
4. GLENFARCLAS, 12 YO
5. MAKER'S MARK 101 WHISKEY
6. TOMATIN 15 YO
7. TOMATIN, 12 YO
Będę niezmiernie wdzięczny za propozycje co dorzucić/ usunąć :) !
#whisky #pijzwykopem #pytanie #dylemat
Aktualna lista:
1. Glenmorangie, The Original, 10
2. Bowmore, 10 YO
3. Glenfiddich 12 YO
4. Glenfarclasa 12
Nie za dużo tych Glenów ( ͡° ʖ̯ ͡
MOJE TYPY:
Trochę namieszam w Twoich wyborach, ale będziesz zadowolony. Trust me ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ISLAY: Laphroaig 10/Ardbeg 10
profil: dym, bekon, szpital, jodyna, flaki, wojna - 150-180zł
HEBRYDY/WYSPY: Talisker 10/Highland Park 10
profil: sól, bryza morska, odrobina dymu, lekka słodycz - 100-150zł
HIGHLANDS: Glendronach 12, od biedy Glenmorangie, ale jak już to Quinta Ruban
profil: czerwone owoce, dużo
Glenfarclas, 12 YO 1 Ltr, 43%
Glenfiddich 12 YO 1 Ltr, 40%
Connemara Peated Single Malt (Geschenkverpackung) 0.7 Ltr, 40%
Nikka Whisky From The Barrel (Geschenkverpackung) 0.5 Ltr, 51.4%
Sortis podziękowania, winszuję! Lista już w telefonie na
@sortris
Widze ze sie orientujecie w temacie, a sam wlasnie przyszedlem tu rozeznac sie od czego zaczac.
Chcialbym poznac swoj wlasny gust odnosnie whisky i zamiast kupowac cale butelki, wole skupic sie na samplach (o ktorych uslyszalem dzis po raz pierwszy). Skad je zdobyc, co kupic?