Aktywne Wpisy
owsikalfred +97
Jako że Wykop to ogromna moc, może w takim razie ktoś będzie potrafił udzielić odpowiedzi co się u mnie odpoerdziela w #mieszkaniedeweloperskie mieszkanie odebrane od dewelopera w grudniu 2019. Od samego początku pojawiały się liczne pęknięcia na ścianach nośnych oraz suficie w łazience, co nasiliło się po budowie drugiego etapu osiedla. Jako że generalny wykonawca zaczyna coś kręcić że nie wie jak je usunąć zaczynam zastanawiać się nad wadą trwała w budynku.
JustJoinIT +44
URODZINOWE #rozdajo ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Wiecie, że w niektórych rejonach to solenizant rozdaje prezenty gościom, a nie odwrotnie? Dlatego w dniu naszych 7 urodzin uszanujemy tę tradycję i obsypiemy Was podarkami! Do rozdania mamy 7 retrokonsolek Anbernic RG35xx, abyście i Wy mogli cofnąć się pamięcią do lat młodości.
Co zrobić, aby otrzymać
Wiecie, że w niektórych rejonach to solenizant rozdaje prezenty gościom, a nie odwrotnie? Dlatego w dniu naszych 7 urodzin uszanujemy tę tradycję i obsypiemy Was podarkami! Do rozdania mamy 7 retrokonsolek Anbernic RG35xx, abyście i Wy mogli cofnąć się pamięcią do lat młodości.
Co zrobić, aby otrzymać
Szparagowe tagliatelle z pesto
Pęczek szparagów (400g bez końcówek)
20g masła
40g pesto
50g szynki dojrzewającej
30g śmietanki 36%
30g parmezanu
1 ząbek czosnku
Pieprz
Odłamać łykowate końcówki szparagów, resztę pokroić na cienkie wstążki używając obieraczki. Duże główki przeciąć na pół.
Dojrzewającą szynkę pokroić w paseczki, wysmażyć na złoto na suchej patelni. Dodać masło, posiekany czosnek, wstążki i główki szparagów. Smażyć kilka minut aż szparagi będą tak miękkie jak lubicie (ja smażę dosłownie minutkę, lubię chrupiące i prawie surowe). Dodać pesto, parmezan i śmietankę, wszystko wymieszać i smażyć jeszcze minutę na dużym ogniu.
MAKRO: 717kcal 39B 58T 13W
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
@BarkaMleczna a to dopiero początek!
:Przyczyną nieprzyjemnej woni moczu po szparagach jest to, w jaki sposób ludzki organizm je przetwarza. Szparagi zawierają znaczne ilości asparaginy i S-metylmetioniny – aminokwasów, które w ludzkim moczu przekształcają się w kilka związków zawierających siarkę, w tym mający najsilniejszą woń metanotiol"
U mnie chyba wyjątkowo