Aktywne Wpisy
Kenjiy +5
Cześć wszystkim!
Mam taka sytuacje w zyciu ze moja narzeczona oznajmila mi wczoraj ze jedzie na wieczór panienski do Hiszpanii. Maja tam byc 5 dni i przez te dni cos tam pozwiedzac i poimorezowac. Z mojej strony nie chce sie zgodzić na ten wyjazd bo to wiadomo, kilka dziewczyn w obcym kraju to niebezpiecznie a dodatkowo wyłoży kupe pieniedzy na ten wyjadz (ma wyjść kolo 4k - 5k ze wszystkim a obecnie
Mam taka sytuacje w zyciu ze moja narzeczona oznajmila mi wczoraj ze jedzie na wieczór panienski do Hiszpanii. Maja tam byc 5 dni i przez te dni cos tam pozwiedzac i poimorezowac. Z mojej strony nie chce sie zgodzić na ten wyjazd bo to wiadomo, kilka dziewczyn w obcym kraju to niebezpiecznie a dodatkowo wyłoży kupe pieniedzy na ten wyjadz (ma wyjść kolo 4k - 5k ze wszystkim a obecnie
scamp +430
Hej, jakiś czas temu pokazywałem wam mój projekt odtworzenia stacji kolejowej w Unreal Engine. A dzisiaj chciałbym wam pokazać efekt finalny. Zapraszam na Youtube! O tutaj!
Natomiast jeżeli kogoś interesuje więcej zapraszam na swoje art station o tutaj
#nowysacz #grafika #grafikakomputerowa #grafika3d #tworczoscwlasna #design #pkp #kolej
Natomiast jeżeli kogoś interesuje więcej zapraszam na swoje art station o tutaj
#nowysacz #grafika #grafikakomputerowa #grafika3d #tworczoscwlasna #design #pkp #kolej
Te pierwsze są prywatne i to od ludzi dających zależy czy chcą się dołożyć na dany cel.
@rzep: mimo wszystko chyba nigdy nikt świadomie nie wrzucał do puszki na Brudstok, tylko na sprzęt, dzieci, seniorów itd. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@aborygo: Nie, tak jest w realnym świecie. Pieniądze zebrane przez WOŚP są pieniędzmi prywatnymi, przekazanymi fundacji własnowolnie.
W obrazku masz manipulację "publicznie zebrane pieniądze" ma brzmieć podobnie jak "publiczne pieniądze".
Jeżeli źródło finansowania oraz cel finansowania są takie same to sposób poboru środków jest już tylko sprawą techniczną. Jeżeli NFZ ma braki, a celem społeczeństwa, elementem tzw. umowy społecznej jest posiadanie publicznej służby zdrowia to optymalne wydaje się podniesienie podatku celowego, a nie urządzanie czasowej zbiórki, której
@aborygo: Nie, nie są. Rząd nie ma swoich pieniędzy. Rząd jest reprezentantem obywateli i zbiera pod przymusem od nich pieniądze w podatkach. Te pieniędzy wtedy stają się publiczne - nie są własnością rządu, a ogółu obywateli, i rząd jako reprezentant narodu, je rozdysponowuje.
Fundacja zbiera prywatne pieniądze dobrowolnie
Co ty pieprzysz za głupoty. Pieniądze w fundacjach i spółkach z.o.o. są pieniędzmi prywatnymi.
Przestań się błaźnić bo o finansach masz zerowe pojęcie.