Wpis z mikrobloga

Jak pewnie wiecie wczoraj wrzuciłam punkt widzenia chada na wasz przegryw. Myślałam że uda mi się tym nakierować was na inny tor myślenia. Aby może taki chłop w końcu znalazł sobie kogoś na tym mistycznym tinder. Zamiast tego dostałam:
Wyzwiska
Pogróżki
Rządania usunięcia konta
A wszystko to od ludzi którzy przedstawiają się na tym portalu jako kulturalni i wrażliwi.
Co więcej dowiedziałam się że:
Chad nie był prawdziwym chadem
Trollowałam
Chad już od urodzenia dostał wszystko (pewnie przy urodzeniu już wyruchał pielęgniarkę)
Jakie mam wnioski
Ten tag przypomina trochę sektę lub grupę płaskoziemców. Stosują oni metodę wyparcia i nawet sam chad radzący im cokolwiek nie jest w stanie zmienić ich myślenia. Co więcej na próbę pomocy reagują agresją (nie wszyscy na szczęście)
Wnioski:
Tym ludziom faktycznie nie można pomóc. Chłop ocenił ich (zachowanie bo nawet ich nie widział) na skrajnie odpychające a oni piszą że to wina oczu.
Jak Jaś w podstawówce dostaje za sprawdzian 2 a Michał 5 to według was to serio wina Michała bo na pewno dostał za hunter eyes Albo nauczycielki bo to pewnie hipergamiczna bestia?
( ͡° ʖ̯ ͡°)
#tinder
#przegryw
#logikarozowychpaskow
#logikaniebieskichpaskow
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przegryw_z_00: tldr; nie bądź sobą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
chcesz powiedzieć, że większość ludzi tutaj wygląda jak ten gość? w sumie jeszcze zapomniałeś o : naprawieniu swojej osobowości tj. przestaniu nienawidzenia świata, siebie, innych ludzi, leczeniu zaburzeń psychicznych. Zaprzestanie głoszenia / posiadania toksycznego poglądu na związki i płeć przeciwną też może być konieczne.
ale to trzeba dopuścić do siebie myśl, że można się mylić i, że
  • Odpowiedz
@Snap-Dragon: to prawda, ale jak ja z fobią społeczną mam sie zapisać np na sztuki walki? Znaleźć dziewczyne? Przez całe życie żyłem w bańce odosobnienia i nieświadomości, nie miałem zainteresowań, nie mam tematów do rozmowy, jestem jak ta pusta kartka, chciałbym ją zapełniać ale nie czuje motywacji. Spinam sie przy ludziach i jestem źle odbierany i obgadywany, biore leki, chodze do psychologa ale ciężko zmienić to co budowało sie ponad
  • Odpowiedz
@Snap-Dragon Myślę że takim ludziom można pomóc tylko że takiej pomocy muszą chcieć. Przyznam że trochę się z tymi ludźmi utożsamiam, ale staram się nie leczyć swoich problemów nienawiścią.

Z ich perspektywy wygląda to tak, że facet który miał całe życie z górki nagle śmie im dawać rady. Facet który nigdy nie miał problemów takich jak oni uważa nagle że wie co im dolega. Są leniwi, nie chcą wziąć się za siebie.
  • Odpowiedz
Jak Jaś w podstawówce dostaje za sprawdzian 2 a Michał 5 to według was to serio wina Michała bo na pewno dostał za hunter eyes Albo nauczycielki bo to pewnie hipergamiczna bestia?

@Snap-Dragon: Przykład o tyle ciekawy że byłem takim Michałem w tym sensie, że od początku edukacji do samego końca dostawałem ze wszystkiego 5. Nie robiłem w tym kierunku nic, nie wkładałem w to pracy ani nic z tych rzeczy,
  • Odpowiedz
Myślałam że uda mi się tym nakierować was na inny tor myślenia.

@Snap-Dragon: Na jaki? Bo jakoś zabranie się za siebie nic nie daje. Zobacz na przemcela. Nawet u przeciętnie wyglądających facetów to niewiele pomoże.

Aby może taki chłop w końcu znalazł sobie kogoś na tym mistycznym
  • Odpowiedz
@Snap-Dragon: zwracam rowniez uwage, ze bohater Twojej opowiesci jasno stwierdzil, iz ludzie z tagu #przegryw sa wedlug niego juz tak zepsuci, ze lepiej by byli na zawsze sami z tym.

Mowisz ze probowalas ludzi przestawic, a ja miedzy wierszami wyczytalem cos zupelnie innego, ze chad uwaza, iz nie maja szans cokolwiek zmienic.
  • Odpowiedz
@taksienieda: powiedziałbym, że świat jedyne co daje to obojętność, nienawiść raczej jest w jego głowie.
no, chyba, wypisuje jakieś seksistowskie rzeczy, w tym wypadku jak najbardziej nie ma się co dziwić, że dostaje nienawiść od świata, w sumie zasłużenie.

niewykonalne dopóki przegryw nie będzie miał możliwości skonfrontowania poglądów z rzeczywistością wykluczającą te poglądy. Skoro wszystko co przegryw jest w stanie zaobserwować potwierdza jego poglądy, to na jakiej podstawie miałby uważać,
  • Odpowiedz
@taksienieda: przegryw to nie jest jedna osoba, nie zachowuj się jakby wszyscy mieli takie same doświadczenia to po pierwsze.
doświadczenia w szkole to nie jest 'cały świat', to pozwala tylko wyciągać negatywne wnioski względem osób które go skrzywdziły. Jeżeli wszędzie mu się takie same doświadczenia przytrafiają to on jest jedynym wspólnym czynnikiem i tu należy szukać powodu.
Nieszczęścia się zdarzają, wiem, trauma w szkole, w domu, to zostawia ślad. Ale tylko
  • Odpowiedz
@Snap-Dragon:

Rządania

Może najpierw opanuj elementarną ortografię, a dopiero potem weź się za dyskutowanie ( ͡º ͜ʖ͡º)

A teraz bardziej rzeczowo: prowadzisz niemerytoryczą i bardzo powierzchowną dyskusję, jedyne argumenty które przedstawiasz, oparte są na anegdotycznym przykładzie jakiegoś Chada. Błagam, tak nie da się prowadzić polemiki.
  • Odpowiedz
Jeżeli jedyne co jesteś w stanie dać dla świata to swoją toksyczna osobowość, nikogo nie będzie obchodziło dlaczego taki się stałeś, i będą mieć racje.

@10129: Dokładnie. Chyba, że masz zarysowaną linię szczęki. Wtedy każda różowa ma mokro między nogami na widok toksycznego Chada który ją bije po twarzy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Snap-Dragon: Wszystko zupełni Ci się pomyliło. Pomijając że nie masz pojęcia o czym piszesz, co stawia cię bardziej jako troll niż inteligentną osobę, która próbuje zrozumieć problem. Nawet nie widzisz różnicy między incelstwem, a blackpillem :p Niestety mylisz się na każdej płaszczyźnie w swoim prymitywnym rozumowaniem rzeczy. Skąd gość który nigdy nie spotkał się z odrzuceniem od kobiety, może wiedzieć o czym gada taki wykopek incel?
(
  • Odpowiedz