Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Czy jest na #ps4 jakaś gra akcji w klimatach np. Bonda? Z dobrą, w miarę realistyczną fabułą. Wiem, że jest Hitman, ale to jednak coś zgoła odmiennego. Uncharted to z kolei przygodówka, GTA to infantylny sandbox. Może gry o Batmanie? Ale też nie wydaje mi się. A przecież gdyby zrobiono taką dojrzałą fabularnie grę z niezłymi scenami akcji, nawet dość oskryptowanymi, to byłoby mega, tak myślę.
#gry
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LeslieDancer: Hmm z takich nowszych gierek to Control taki thriller/gierka akcji, najlepsza szpiegowska gierka obecnie to chyba MGSV, za śmieszne pieniądze chodzi, nie jest to typowa giera akcji bo jest malutko skryptów ale cały urok MGSa polega na tym, że masz wolną rękę w jaki sposób wykonasz misje i jest mnóstwo fajnych i przemyślanych mechanik. No ale fabuła to mało realistyczna raczej xD Nowe Call of Duty Modern Warfare ma
  • Odpowiedz
@LeslieDancer: Kruci, w sumie to trochę się pogubiłem. Jeżeli szukasz czegoś Bondowskiego (realistycznego????) to Splinter Cell Blacklist wyszedł nawet fajnie. Ale jeżeli szukasz raczej dojrzałych, klimatycznych gier, to tu mogę parę tytułów polecić. Zacznę klasykiem The last of us... I niech Cię nie zwiedzie klimat oklepanych zombiaków. Tu stanowią tło do opowiedzenia świetnej historii. Kolejna to seria Metro. Widać tu budżetowość, ale klimat to miodek. Mroczny, niepokojący i ciekawy klimat naiały też dwa pierwsze Bioschocki (infinyte na zawsze w serduszku, ale chyba nie o to Ci idzie). Jeżeli nie przeszkadza Ci dość archaiczna oprawa wizualna, to polecam System Schocka (nie miało być jakiegoś remastera?). Dalej to przypominają mi sie "symulatory chodzenia". Wbrew pozorom Takie Gone Home, czy polskie zaginięcie Cartera, albo Firewatch to może nie gry w standardowym rozumieniu, ale świetnie działają jako interaktywna doznanie (ja tych terminów nie wymyślam, to sami autorzy...) Z ciekawszych, choć krótkich (2h max) Virginia jeżeli lubisz klimaty Twen Peaks. Kurka, będzie tego jeszcze sporo to wypiszę tylko tytułami:
Everybody’s Gone to the Rapture
Observer
What Remains of Edith Finch
Layers of Fear 1/2
Dead Space 1 (reszte raczej odpuść,
  • Odpowiedz
@LeslieDancer: Bonda to nie, ale a way out jest bardzo spoko skradanką, tyle ze jedynie na coop. Plague tale: innocence tez jest ciekawa gra ale jej już bliżej do tlou settingiem a klimaty bardziej średniowiecze. Assasin’s creed Ew od biedy jak lubisz asasynów
  • Odpowiedz