Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 10
Już nie mam siły ogarniać gdzie iść na studia. Większość kierunków wydaje się nudnych i polegających na powielaniu schematów. Im więcej o nich czytam, tym bardziej nie mogę znaleźć nic dla siebie. Już nie mam na to siły, a przydałoby się podejmować w końcu jakieś decyzje (,)

#gorzkiezale #studbaza #studia #corobic
  • 34
  • Odpowiedz
@kebabista: a wiesz co chcesz robić? Równie dobrze możesz nie iść na studia.
Stolarstwa studia nie nauczą a też zawód. Spawacz? też. Tak więc zależy co chcesz robić, ja nie wiesz, rada powyżej o ZiM jest całkiem sensowna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@ZaalMaut: eh, ale zawsze jest ten 1%. Myślałam o matematyce, albo coś z programowaniem gdzie musisz cokolwiek pomyśleć 8 rozwiązać jakiś problem
  • Odpowiedz
@kebabista: Przecież studia to tak naprawdę wprowadzenie w temat, ukierunkowanie się i poszerzenie swojej wiedzy z różnych dziedzin niekoniecznie stricte związane z twoimi zainteresowaniami.
  • Odpowiedz
  • 0
@kuncfot: no jestem po mocno matematycznym profilu w liceum i lubię się uczyć, chcę się dalej rozwijać w ten sposób. Tak jak pisałam wyżej myślałam, żeby robić coś w tym kierunku
  • Odpowiedz
  • 0
@Matemit: no ale fajnie by było, żeby nawiązywały do zainteresowań, albo tego w czym się czujemy dobrze. Bez sensu się męczyć kilka lat
  • Odpowiedz
@kebabista: Ja byłem w Gdańsku. Nie wiem jaki to teraz wydział, ale jako szczeniak lubiłem się taplać w kałużach, a Budownictwo Wodne w Gdańsku ma jebitne duże laboratorium ()
  • Odpowiedz
  • 1
@Jarylo: mój tata też mi tak mówi, bo mam bardzo oryginalne pomysły na żarcie (pizza z pasztetem itd) i "takie hipsterskie dziwactwa się teraz dobrze sprzedają"
  • Odpowiedz
  • 0
@MilionoweMultikonto: nie znam nikogo, kto by poszedł na zarządzanie, bo bardzo się tym jarał i chciał. Wszyscy moi znajomi idą tam, bo nie chce im się bardzo starać, nie mają żadnych zainteresowań i tylko chcą odwalić co trzeba. Takie studia dla kogoś kogo bardziej interesuje studenckie życie niż samo studiowanie.
  • Odpowiedz
  • 3
@kaosha @kebabista na budownictwo (jakiekolwiek specjalności) powinni iść tylko pasjonaci. Mega żmudne i pracochłonne studia (niekoniecznie bardzo trudne), pieniądze potem może nie tragiczne, ale niewspółmierne do włożonego w naukę czasu i wysiłku. Nie wspominając o realiach pracy w branży. Jak naprawdę nie jara Cię budowanie i projektowanie to nie warto się męczyć, lepiej iść w IT, finanse, albo coś innego z perspektywami
  • Odpowiedz