Wpis z mikrobloga

Mirki, nwm czy ja jestem #logikaniebieskichpaskow czy moja kolezanka to #logikarozowychpaskow... w wielkim skrócie, zaprosilem kolezanke do siebie na obiad, przygotowanie zajelo mi ok. 1h, umylem sie posprzatałem pokój i kuchnie a ona mi pisze ze przyjdzie nieumalowana bo jej sie nie chce... odpisalem jej polzartem ze jej nie wpuszcze, a ona na to ze jej sie nie chce i zebym nie wywieral "presji" na kobietach... no i nie wiem co myśleć mireczki, no bo niby miedzy nami jest kolezenska relacja, ale dla mnie to nie usprawiedliwia lenistwa w postaci braku checi zrobienia choćby basic makijazu. Nie wiem czy odebrac to jako brak szacunku do moich przygotowan i mojej osoby. Dodam, ze moim zdaniem jak kobiecie nie chce sie malowac to jest oznaka braku dbania o siebie, zawsze jak np. moje znajome z pracy przychodza do pracy nieumalowane to wygladaja jak straszydla (przynajmniej dla mnie) i zawsze im zwracam na to uwage (wg mnie kontakt z klientem wymaga profejsonalnego wygladu, i moja praca ma taka charakterystyke, no i jeszcze klienci przychodzą "nagle" więc nie ma mozliwosci "poprawienia sie" 20 min przed spotkaniem). I juz sam nie wiem co o tym sądzić, jak myslicie? prosze oba paski o opinie

Czy brak jakiegokolwiek makijażu u kobiety to objaw ich lenistwa i lekceważenia?

• Tak (jestem różowym) 3.4% (43)
  • Tak (jestem niebieskim) 13.9% (174)
  • Nie (jestem różowym) 19.4% (243)
  • Nie (jestem niebieskim) 63.3% (795)

Oddanych głosów: 1255

• 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Matis666: Mam nadzieję, że depilujesz dokładnie całe ciało, bo moim zdaniem jak facet nie depiluje całego ciała łącznie z klatką piersiową, nogami i genitaliami, to jest leniem. Często zwracam uwagę facetom w pracy, że wyglądają jak straszydła, bo zapomnieli wydepilować przedramion i będą odstraszać klientów. Nie umówiłabym się z facetem, który ma owłosione łydki.
  • Odpowiedz
@Matis666: Wszystko sprowadza się do tego, że Ty się postarałeś, a ona nie. Czyli że Ty nadajesz spotkaniu jakąś rangę, a ona po prostu przychodzi. Dlatego masz żal.

Teraz trzeba określić, czy Tobie odpowiada taka wyjebka przy spotkaniach i wtedy sam odpuszczasz przygotowania czy jest to dla Ciebie ważne i wtedy musisz szukać kogoś o podobnych priorytetach (a jakbyś miał ochotę spotkać się bez spiny, to wtedy z tą koleżanką
  • Odpowiedz
@Matis666: nie. Makijaż to nie jest podstawą dbania o siebie.
Podstawy w tym temacie to schludność, higiena, ogólne ogarnięcie. Makijaż to dodatek - a nie wszystkie kobiety tego potrzebują lub lubią.

W żucia bym nie zatrudniła się w miejscu, gdzie jest on obowiązkowy.
  • Odpowiedz
@Matis666: Ty nie możesz tak na serio, to musi być bait XDDDD
ja to od początku kwarantanny się nie maluje, bo w sumie mi się nie chce, a niebieski sam mnie do tego zachęca, bo cera odpoczywa ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Matis666: To kobieta by wyglądać ładnie musi się malować? Wtf? To jakiś przymus, każda kobieta ma obowiązek się malować, bo tego wymaga się w pracy czy życiu codziennym? XDDD
  • Odpowiedz
a ona na to ze jej sie nie chce i zebym nie wywieral "presji" na kobietach...

pachnie ostrym rakiem mózgowo-jajnikowym tudzież obiegowo nazwanym feminizmem, wywieź ją do lasu i zostaw przywiązaną do drzewa. (żartuje oczywiście nie namawiam do przemocy), nie mniej jednak rozważyłbym "ograniczenie znajomości"

1no i nie wiem co myśleć mireczki, no bo niby miedzy nami jest kolezenska relacja, ale dla mnie to nie usprawiedliwia lenistwa w postaci braku checi zrobienia
  • Odpowiedz