Mam pytanie do Mirków odnośnie tworzenia aplikacji. Czy aby stworzyć fajna zaawansowana aplikacje na ios/android trzeba faktycznie sztabu programistów i wielkich pieniędzy? Czy można stworzyć coś swojego poświęcając na to dużo czasu i pracy? Pytam bo mam pomysł na aplikacje i biznes oparty na niej. #programowanie #aplikacje #ios
@srutownik: a swój czas pracy wyceniasz na zero? XD Pomysł to każdy ma, trzeba mieć pieniądze na marketing i programistów, którzy za ciebie to zrobią, bo jak zadajesz takie pytanie, to sam programować nie umiesz.
@srutownik: to oczywiście bardzo mocno zależy od aplikacji. student informatyki jest w stanie stworzyć demo w miarę ładnej i funkcjonalnej aplikacji w ciągu dwóch tygodni (np. jakiś komunikator, grę czy jakiś sklep).
@MirkoDigger: mam dużo wolnego czasu teraz wiec traktuje to bardziej jako hobby, a ze jestem raczej pracoholikiem wiec praca nad aplikacja to dla mnie jak spędzanie wolnego czasu
@ly000: po kursie zrobienie - nic trudnego. trudnosci sie zaczną jak ktoś kiedyś będzie musial to utrzymać / rozwinąć. @srutownik ale tym się chwilowo nie przejmuj, kazdy kiedys zaczynal i pierwsze projekty są tymi z ktorych jesteśmy najbardziej dumni na ogol tylko zaraz jak je stworzymy:)
@srutownik: nieprofesjonalne ładne demo będziesz w stanie zrobić dużym nakładem pracy. Stworzenie poważnego produktu to inna bajka. Zależy też mocno od tego co to ma być.
Pomysł to każdy ma, trzeba mieć pieniądze na marketing i programistów, którzy za ciebie to zrobią, bo jak zadajesz takie pytanie, to sam programować nie umiesz.
@srutownik ale tym się chwilowo nie przejmuj, kazdy kiedys zaczynal i pierwsze projekty są tymi z ktorych jesteśmy najbardziej dumni na ogol tylko zaraz jak je stworzymy:)
Kwarantanna domowa: 2,5 miliona złotych
ProteGO Safe tez za darmo nie jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)