Aktywne Wpisy

BIALYBUREK +59
Premier kraju na luzie na zwykłej trybunie i ani razu go realizator nie pokazał XD
#mecz
#mecz
źródło: image_picker_FFA57E25-CECE-4734-A058-58478EE50009-19767-000009A4A85E9A6D
Pobierz
mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chcieliśmy obejrzeć dom. Jak zwykle oferta przez biuro nieruchomości, więc na starcie podpisana umowa i oczywiście prowizja od obu stron.
Dom nam się spodobał i chcieliśmy go kupić. Niestety negocjacje prowadzone przez biuro były nieskuteczne (tak w skrócie chcieliśmy niższą cenę ze względu na kilka usterek, na które nam zwrócił uwagę specjalista od odbiorów lokali, którego ściągnęliśmy na oględziny). A właściciele (podobno) nie chcieli zejść poniżej jakiejś tam
Chcieliśmy obejrzeć dom. Jak zwykle oferta przez biuro nieruchomości, więc na starcie podpisana umowa i oczywiście prowizja od obu stron.
Dom nam się spodobał i chcieliśmy go kupić. Niestety negocjacje prowadzone przez biuro były nieskuteczne (tak w skrócie chcieliśmy niższą cenę ze względu na kilka usterek, na które nam zwrócił uwagę specjalista od odbiorów lokali, którego ściągnęliśmy na oględziny). A właściciele (podobno) nie chcieli zejść poniżej jakiejś tam

#humorinformatykow
źródło: comment_1588249234elaUnC4dtgDWa5PLpiJXF9.jpg
PobierzNigdy nie słyszałem argumentu który buy mnie przekonał.
Znaczy, rzeczywiście sam zacząłem używać spacji jak używałem różnych edytorów, w tym vima na różnych maszynach i rzeczywiście jednolity wygląd spacji niezależnie od konfiguracji edytora był dla mnie dużym plusem kiedy tab nie miał żadnego plusa.
Każdy edytor może skonfigurować szerokość, więc możesz sobie ustawić jak ci wygodnie. Jak używasz spacji, to kod musi wyglądać tak, jak ktoś wymyślił i nie możesz na nim pracować jeśli lubisz inną szerokość wcięć.
Do tego przy modyfikacji może zdarzyć się, że zostaną gdzieś dodatkowe spacje, co trudniej zauważyć niż tabulatory.
Także ciężej nimi zarządzać pomiędzy różnymi edytorami.
W ogóle Python to
@Pawu1on: Ależ oczywiście, że vim radzi sobie z usunięciem 4 spacji.
@Pawu1on: ja tam ctrl+w wciskam, ale ja truskawki cukrem posypuję...
Vim:
4x do przodu
4X do tyłu
Zawsze dwa wciśnięcia mniej