Aktywne Wpisy

PrawaRenka +345
#usa
Demontaż NATO i oddanie Polski pod wpływy rosyjskie to uczciwa cena za ból d--y lewactwa ehhh
Demontaż NATO i oddanie Polski pod wpływy rosyjskie to uczciwa cena za ból d--y lewactwa ehhh

WielkiNos +75
Beka z frajerów, którzy myślą, że wynik wyborów w Stanach wpłynie na ich życie. /s
#usa #bekaztwitterowychjulek #takasytuacja
#usa #bekaztwitterowychjulek #takasytuacja
źródło: temp_file8432023388334405734
Pobierz

[VBA]
Witam, proszę o pomoc w poniższym. Mam makro, którego zadaniem jest ustawianie się w odpowiednich komórkach po wykonaniu czynności. Problem, z którym się borykam to linijka kodu odpowiadająca za szukanie pierwszej wolnej komórki w aktywnym wierszu. Poniżej mój kod:
Range("A2").Select
Application.SendKeys "{down}"
Range("A2").Offset(4, 0).Activate
Poniższa linijka nie wykonuje się oraz nie pokazuje błędu.
Range(ActiveCell, ActiveCell.End(xlToRight)).Select
Co robię źle?
Chodzi o przejście od komórki A2 - 4 wiersze w dół i w prawo do pierwszej pustej komórki.
Edit: ide do biedry. wroce za 20 min
źródło: comment_1588104397AqEll4umE5K97SZutrIDqP.jpg
PobierzTak wygląda plik przed uruchomieniem makra, jak widzisz nie wszystkie wiersze mają tyle samo wypełnionych kolumn.
źródło: comment_15881044261X5uBrVHrZAWFbOAITA6Yu.jpg
PobierzTutaj po uruchomieniu makra z buttona "szukaj" zależy mi na tym aby makro zatrzymało sie na ostatniej pustej komórce wiersza, nie zawsze to jest pierwsza od prawej.
źródło: comment_1588104587KNZh5U73Ib3SjvK8CZDUnQ.jpg
Pobierz@Pejxon: a po co Ci ta komenda (strzałka w dół)?
Chodzi o to żeby chodził po filtrowanych komórkach a nie po tych w tle.
Sub wykop2()
Dim szukaj As Range
Dim cell
źródło: comment_1588107952nBGYETb8y6EUQEELFmCSU3.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Filtrowanie jest ważne, pracuje skanerem i musi pokazywać tylko jeden wiersz i zaznaczyć pierwsza wolna jego komórkę.