Wpis z mikrobloga

Cytat słowo w słowo - moja kochana mamuśka. Kocham ją, ale ona całe swoje 56 lat spędziła, żyjąc na małej wsi w województwie Lubelskim. Znaczna większość Polski B tak myśli - Podlaskie, Lubelskie, Podkarpackie, może nawet Świętokrzyskie. Tam nie ma innej drogi - jak w TV mówią, tak jest. I nie przetłumaczysz, nie dociera, nieważne ile by się nie próbowało.

Wszędzie w dobie koronawirusa opozycja współpracuje dla dobra ludzi, a nasza tylko mąci. Stracili koryto i nie mogą si pogodzić. Krzyczeli konstytucja a teraz wbrew konstytucji wybory przesuwać. Im chodzi tylko o władzę dla władzy, o nic więcej. Sama szefowa WHO przyznała, że jest nikłe ryzyko dla zdrowia o życia. Jak w Bawarii były korespondencyjne, nikt nie krzyczał , jak w Polsce to zaraz zagrożenie demokracji. Zachód chce żeby PO rządziło bo będą znów mogło z naszą gospodarką robić co zechcą, znów będziemy ich kolonią.

I jak w tym kraju ma być dobrze?

#pis #bekazpisu #koronawirus #tvpis #4konserwy
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ciagleloginzajety: może i są, ale niziny społeczne. Nie byłem w stanie znaleźć ani jednego pisowca, a wierz mi, każdą wypowiedź, jeśli nie znam czyichś poglądów, formułuję tak, by wychodziło, że bardzo szanuję wybory i decyzje i jestem absolutnym symetrystą, dopiero gdy wyczuję grunt, odkrywam karty, a jednak 0 pisiaków, co najwyżej słyszałem "mam nadzieję, że nie myślisz, że popieram PiS" :D
  • Odpowiedz
Dodam tylko, że każda dyskusja na ten temat sprowadza się do dwóch zdań: "Tak, ale PiS dał. A za PO to tylko kradli".

Żaden argument nie działa, naprawdę.
  • Odpowiedz
@MiesozernaBijeLudzi1: O panie, u mojego ojca nastąpił jakiś postęp i zauważył że ta propaganda sukcesu jest naciągana ale mimo to dalej jest pisowcem, natomiast dla matki PiS, Kaczyński, Duda to rzeczy najświętsze. A spróbuj porozmawiać na argumenty to jest kaplica xD Pamiętam jak przy obiedzie rozmawialiśmy o kandydatach na prezydenta i powiedziałem że Duda za złamanie prawa powinien siedzieć w więzieniu, to ona od razu "a za peło kradły itp."
  • Odpowiedz
@MiesozernaBijeLudzi1: Niestety mogę potwierdzić. w dodatku jak zwolennik PIS obejrzy sobie dla porównania TVN (ta stacja jest równie dramatyczna co TVPIS) to tylko się utwierdzi w swoich proPISowych przekonaniach. Nie ma co gadać, rozdawanie pieniędzy do rąk podziałało na ludzi, nic tu nie pomoże, chyba, że będzie jakiś wielki kryzys ekonomiczny i ludzie się wkurzą na PIS (już lepiej, żeby nie było)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@Andrzejuniedenerwuj: kolesie z TVP nie są debilami. Manipulacji opinią publiczną poświęcono w dziejach ludzkości dużo uwagi, a "prosty człowiek" stanowi bardzo dużą część społeczeńsywa i "prosty człowiek" ma to do siebie, że jego rozum działa w sposób dość przewidywalny, więc wodzenie "prostego człowieka" za nos idzie im siłą rzeczy najlepiej (najlepszy stosunek wysiłku do efektów, więc to najlepiej zbadany temat). To nie wina twoich rodziców czy dziadków - oni de
  • Odpowiedz
@januszerka: W ogóle to jest błędne koło. W Polsce wyborcę g---o obchodzą trybunały, sędziowie i tego typu zagadnienia. PiS albo sam się pokona jakimiś grubymi aferami gospodarczymi, albo zostanie pokonany w sytuacji, kiedy zabraknie pieniędzy w budżecie i będzie musiał wycofać się z socjali, którymi karmi ludzi myślących, że pieniądze na te świadczenia to spadają z nieba.
  • Odpowiedz
@MiesozernaBijeLudzi1: Czuję się jakbym czytała wypowiedź mojej matki. W 90% identyczne słowa wypowiedziała dwa dni temu. 52 lata, wieś w lubelskim, to samo.

Potwierdzam, tutaj nie ma innych opinii. Słowa wypowiedziane w telewizji państwowej są jedyną prawda i jedynym źródłem informacji.

Tvp24 leci u mojej mamuśki 24/7 a co się na tym kanale o--------a to szkoda gadać.
  • Odpowiedz
@MiesozernaBijeLudzi1: to niestety nie tylko wschodnia PL. Moi dziadkowie w Morawieckiego i Kaczyńskiego są wpatrzeni jak w obraz, ja myślę, że jak Kaczyński zejdzie to serio będą jakieś ruchy na rzecz jego beatyfikacji. Z kolei jak tylko padnie słowo "Tusk" to tak jakby opuszczała ich dusza, momentalnie się zmieniają i lecą bluzgi i groźby. Jak się zapytasz, za co konkretnie go nie lubią to "złodziej!", no ale co konkretnie ukradł:
  • Odpowiedz
@MiesozernaBijeLudzi1: U mnie z kolei Rodzice oraz Dziadkowie tak nie nawidzą PiSu, że Kaczyńskiemu by najlepiej w ryj napluli. Kiedyś byli mocno za PO, obecnie już raczej nie. Nie mają swojej ulubionej partii, bo żadna im nie odpowiada(tak jak mi zresztą) ale zawsze głosują na tego, kto ma największe szanse by pokonać PiS w wyborach (czyli przeważnie na PO, teraz pewnie będą na Kamysza głosować). Pochodzę z zachodniej Polski(Lubuskie) stąd
  • Odpowiedz
Cytat słowo w słowo - moja kochana mamuśka. Kocham ją, ale ona całe swoje 56 lat spędziła, żyjąc na małej wsi w województwie Lubelskim. Znaczna większość Polski B tak myśli - Podlaskie, Lubelskie, Podkarpackie, może nawet Świętokrzyskie. Tam nie ma innej drogi - jak w TV mówią, tak jest. I nie przetłumaczysz, nie dociera, nieważne ile by się nie próbowało

@MiesozernaBijeLudzi1:

Ludzie z PIS tak w skrócie:
1 są pokrzywdzeni przez los - pokaż jak skrzywdzono kierowcę seicento
2 lubią teorie spiskowe - pokaż, że spiskują z Żydami i
  • Odpowiedz