@basalyk44: u nas w domu głównie kuchnia azjatycka na stole, ostatnio #ramen (w załączniku jeden z ostatnich) , zacząłem się uczyć robić tempurę - ćwiczę na krewetkach i jeszcze zgłębiamy temat tom-yum, niestety trochę covid przeszkadza w bujaniu się po knajpach.
Wracając jednak do sedna, kuchnia polska, mimo że nie ma w niej wielu przypraw, często bywa zaskakująco złożona i pełna smaku i polotu.
@zasadzka01: bułka jest w większości przepisów :) Ja specjalnie nie dałem, z przekory. Bulion (w zasadzie galaretę) dodałem po to żeby dłużej lepkość i smak na języku zostawał.
2,6 kg łopatki, połowa mielona drobno, połowa grubo, temp. 5st.
5 jaj.
10 ząbków czosnku,
5 cebul,
gęsty bulion wieprzowy 200ml, do zarobienia masy,
Sól 30g,
Szklanka pociętej pietruszki,
Pieprz,
Buła tarta do obtoczenia.
Smażone na smalcu wieprzowym.
Klasyczny polski comfort food.
Można brać po dwa.
#gotujzwykopem #kuchnia #mielone
źródło: comment_1587812803b2W6JpjGX9bmluz3MA3MS3.jpg
PobierzWracając jednak do sedna, kuchnia polska, mimo że nie ma w niej wielu przypraw, często bywa zaskakująco złożona i pełna smaku i polotu.
źródło: comment_1587834584L9wvDxPLs5BN34FUjSwSma.jpg
PobierzA po co tak duzo mielonych? Masz tak duza rodzine czy to na kilka dni?